Färjestad slog Luleå

HOCKEY

Det var ingen match i publikens smak.

Ändå var båda tränarna belåtna:

– Vår bästa bortamatch för säsongen, sade Luleås Roger Rönnberg.

– Jag är jättenöjd med tre poäng, sade Färjestads Tommy Samuelsson efter 2–1-segern

Foto: Christopher Heino-Lindberg storspelade i FBK:s mål.

Det hördes inte många tillrop från läktarplats. Spelet på isen värmde föga. Färjestad gjorde vad som krävdes för att vinna mot ett Luleå som kunde tagit matchen till förlängning.

– Vi gör en bra match, men vi behöver göra mer än ett mål för att besegra Färjestad, sade Rönnberg vars mannar hade möjligheter.

Backen Mikko Pukka var ett stolpskott i slutskedet från att pricka in 2–2.

– Jag tycker att vi skapar nog med chanser för att göra ett andra mål. Vi hade ett koppel med målchanser i andra perioden där vi första hälften bor i Färjestads försvarszon.

Färjestads målvakt Christopher Heino-Lindberg klev då fram som en räddande ängel, bland annat när Lubos Bartecko bara skulle lägga in pucken i till synes öppet läge. Heino-Lindbergs benparad var matchens räddning.

”Jättejobbigt”

– Vi hade det jättejobbigt i andra perioden. Vi blev stressade av att ha Luleå rätt i ansiktet, sade Tommy Samuelsson som tvingades ta en timeout efter precis halva matchen.

Mindre än två minuter senare sköt Eero Somervouri det matchvinnande målet.

Finländarens femte elitseriemål totalt och hans första i spel fem mot fem.

– När vi rättat till det vi skulle tycker jag att vi spelar hem matchen på resultat i den tredje perioden, sade Tommy Samuelsson.

Två utvisningar, på Cory Larose och Lubos Bartecko, tog udden ur Luleås tänkta anstormning i jakten på 2–2 i sista akten.

Odiskutabla utvisningar

– Vi fick lägga för mycket kraft i spel i numerärt underläge. Utvisningarna går inte att snacka bort, menade Rönnberg.

Luleås Lubos Bartecko försökte ändå med domaren Sören Persson och fick tio minuter för olämpligt uppträdande.

– Vår bästa bortamatch för säsongen. Det känns tråkigt att säga det när vi fick noll poäng med oss hem i väskan, sade Rönnberg.

Luleås Gusten Törnqvist fortsätter att övertyga mellan stolparna, detsamma gör kollegan i Färjestad, Christopher Heino-Lindberg. Han var skymd av Martin Chabada när Jan Sandström sköt 1–1.

Nykomponerade kedjan med Eero Somervuori, Esa Pirnes och Fabian Brunnström, framspelare både vid 1–0 och 2–0, var den enhet som höjde sig över mängden i Färjestad.

ARTIKELN HANDLAR OM