Luleå kvar på slutspelsplats

HOCKEY

Spelade oavgjort mot Mora

Luleå (TT)

Slaget runt slutspelsstrecket slutade oavgjort.

Formstarka Luleå och Moras 2–2 var ett resultat som båda lagen var nöjda med.

Luleå Hockey hade chansen att avgöra i förlängningen. Trots en man mindre, sedan Cory Larose dragit på sig en utvisning, fick laget två frilägen – men både Robin Lindqvist och Martin Chabada blev lästa av gästernas utmärkta målvakt Lars Johansson.

– Vi visste att det skulle bli tufft och att det inte på något sätt skulle bli enkelt. Tyvärr missar vi lite för mycket, som chanserna i förlängningen. Vi är inte helt nöjda med 2–2, men en poäng får ändå vara okej, säger Luleåtränaren Roger Kyrö.

Efter 6-0 borta mot Frölunda hade biljetterna i Coop arena gått åt och förväntningarna var högt uppskruvade. Trots det lyckades hemmalaget inleda lika positivt som man avslutade förra omgången.

– Förväntningarna på oss var skyhöga, det kände man. Då är det starkt att vi startar med en så bra period, men vi borde nog fått in en eller ett par puckar till redan i första, säger Kyrö.

Nu fick Luleå inte det och i stället för 2–0 kunde Mora kvittera i numerärt överläge, genom Ivan Huml. Kort senare tog gästerna även ledningen, även då i numerärt överläge.

Mikko Kurvinen var sist på pucken och gav bortalaget ledningen för första och enda gången i matchen.

– Vi är sega i första perioden och Luleå, som är i så fin form, är klart bättre. Vi har respekt för det dom presterat på senare tid. Att vi till slut kommer igång och spelar hem en poäng måste vi vara jättenöjda med, säger Moratränaren Magnus Arvedsson.

Luleås kvittering till 2–2 blev Johan Harjus andra mål i matchen. Harju stod parkerad framför offensiv målbur och fick ett skott på sig, som sedan letade sig in bakom Lars Johansson.

Att sedan tredje perioden och förlängningen slutade oavgjort ska i första hand tillskrivas de båda målvakterna. Både Luleås Gusten Törnqvist och gästernas Lars Johansson svarade för högklassiga insatser.

Att Mora saknade målvakten Juha Pitkämäki blev alltså inte en avgörande faktor.

– Vi hade inte mycket till val i dag, eftersom Juha dels har varit sjuk och dessutom gjorde illa sig i ljumsken på träning. Vi har två bra målvakter och det vet vi om, det märktes också i dag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM