Succén fortsätter för Alfredsson

HOCKEY

Nytt mål i natt: ”Känns bra just nu”

Foto: Daniel Alfredsson upp i topp i NHL:s poängliga

NEW YORK. Vad är Daniel Alfredsson på väg mot för slags rekordsäsong?

När hans Ottawa i natt slog New York Rangers gjorde ”Alfie” sitt fjärde mål – på tre matcher.

Ottawa Senators svenska superstjärna brukar vara en slow starter, men den här säsongen verkar det som att ”Alfie” fått igång alla cylindrar på en gång.

Han har alltså redan, på bara tre matcher, prickat in fyra mål; det fjärde satte han mellan benen på kompisen Henrik Lundqvist i natt, sedan Rangers backar gått upp på läktaren och köpt korv istället för att hjälpa sin keeper.

Senators lagkapten noterades därtill för en assist och är nu, direkt, uppe i delad ledning i NHL:s poängliga.

”Känns bra just nu”

Så vad har hänt? Blir snart 35-årige ”Alfie”, som tv:s kommentatorer undrade i natt, bara yngre med åren?

– Nja, skrattade Daniel i en MSG-intervju, jag vet inte det. Men det känns bra just nu.

Att han i vanlig ordning spelade mest av alla Ottawa-forwards och matchades hårt i såväl powerplay som boxplay verkar inte alls bekomma veteranen.

– Nej, det är bara roligt att få mycket istid. Jag gillar det, kommenterade han.

– Men det är också lite lättare när man är ledningen. Och det var vi ju ikväll.

Ja, Daniel och hans lagkamrater utnyttjade två katastrofala Rangers-misstag i början av första perioden – och sedan var det liksom över.

Med extremt tajt defensiv och smart styrspel såg Senators till att göra det frustrerande svårt för gästerna från Broadway och resultatet 2-0 stod sig tillställningen igenom.

De gånger Rangers trots allt lyckades skapa chanser – mestadels i slutperioden – stod Sverige-bekante Martin Gerber, som vikarierar för skadade Ray Emery , i vägen. Han var formidabel och utsågs mycket välförtjänt till matchens förste stjärna.

Matchens tredje stjärna

Även Henrik Lundqvist –matchens tredje stjärna, apropå utmärkelser – visade klass. Med några riktigt avancerade gav han blåskjortorna chansen att komma tillbaka.

Tyvärr kändes det aldrig som att de var i närheten av att ta den; hemmalaget vann helt rättvist.

Om Rangers verkligen ska kunna utmana Ottawa i östra konferensen, vilket expertisen gjort gällande att de ska, krävs ett helt annat spel, en helt annan insats, en helt annan inställning.

Bland annat måste de lära sig att skydda sina stjärnor. Ottawas tuffa backar gick hårt åt Jaromir Jagr i natt – och när de märkte att det inte kostade nånting gick de åt honom ännu hårdare.

Det ska inte kunna ske.

Sean Avery fick också smaka på kanadensiska muskler. Elake Chris Neil skickade på honom en riktigt fläskig tackling i början av första och så var det slutspelat för Rangers särskilde provokatör. Fortsättning lär följa nästa gång herrarna möts...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL