- Hotade att döda vakten

avLinda Hjertén, Tomas Ros, Emma Löfgren

LHC:s coach Jan Karlsson polisanmäld efter krogbråk: ’Vid fel ställe vid fel tidpunkt’

1 av 2
Här, på nattklubben Platå i Linköping, hamnade Jan Karlsson i bråk med vakterna.

OS-guldtränaren och Linköpings huvudcoach Jan Karlsson omhändertogs och polisanmäldes i lördagsnatt för hot mot tjänsteman.

Nu riskerar han fängelsestraff.

- Han hotade att döda en vakt, säger ett vittne.

- Jag vet inte hur jag hamnade i det där stöket. Men har jag hotat någon så ber jag om ursäkt, säger Jan Karlsson.

Linköpings HC har precis avslutat en liten miniresa till Finland för två träningsmatcher i Nordic Trophy. I lördags och söndags var spelare och ledare lediga.

Jan Karlsson, huvudtränare för Linköping, passade på att gå ut och äta middag på en italiensk restaurang i centrala Linköping.

”Otrevlig och onykter”

- Jag tog några glas vin, åt maten, läste en tidning och tog det lugnt. Därefter lämnade jag restaurangen. Jag gick vidare till Platå för att ta en öl. Det var på vägen hem och jag hade inte tänkt att fortsätta utekvällen, det bara blev så att jag gick förbi Platå. Jag har aldrig varit där tidigare, säger Jan Karlsson.

Men på nattklubben Platå förändrades Jan Karlssons kväll.

Ett vittne berättar för aftonbladet.se:

- Han blev avvisad från krogen först på grund av att han var otrevlig mot kassatjejerna och onykter. Sedan stod han utanför och hängde vid entrén, han ville in igen och fick påtalat från vakterna att han inte var välkommen.

Det hela ska ha slutat med att tränaren gick fram till vakten, tog honom om nacken och hotade att döda honom.

- Vakterna tog undan honom, men han gjorde motstånd, så de fick trycka upp honom mot en vägg och sätta på honom handbojor i väntan på polisen, säger vittnet.

Hot mot tjänsteman

Polis tillkallades och Jan Karlsson omhändertogs och fick tillbringa några timmar i häktet på polisstationen. Karlsson fick sitta i en specialgjord cell för berusade personer.

- Jag var vid fel ställe vid fel tidpunkt. Men jag upplevde inte att jag har hotat någon. Men det var så mycket folk och stökigt, säger Jan Karlsson.

Polisanmälan upprättades i

samband med omhändertagandet. Brottsrubriceringen är hot mot tjänsteman. Blir Jan Karlsson dömd i tingsrätt riskerar han allt från böter upp till fyra år i fängelse.

- Det var ingen skojig situation och har någon upplevt att jag har hotat honom så ber jag om ursäkt, säger Jan Karlsson.

Efter några timmar i häktet släpptes Linköpingstränaren.

Under söndagen valde Jan Karlsson att ringa klubbledningen och berättat vad som hänt.

- Jag ska även ringa spelarna så att de får veta vad som har hänt. Det är inte bra att jag har hamnat i något sånt här. Men jag får ta smällen, säger Jan Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM