Färjestads rivstart knäckte Timrå

HOCKEY

Ledningen från första perioden gav seger

Foto: Jörgen Jönsson gratulerar Peter Nordström för 1-0-målet.

I morse blev det klart att Timrå-tränaren Kenta Johansson inte får förnyat förtroende av ledningen.

I kväll var Johansson med sitt Timrå i Karlstad för att ta sig an Färjestad.

- Det gäller att hänga med i början, sa Kenta Johansson till Canal+ innan matchen.

13 minuter in i matchen stod det 3-0 till hemmalaget efter en inledning i rasande tempo.

1-0 kom på en målvaktstavla av Johan Backlund i Timråkassen. Jörgen Jönsson bröt sig loss på högerkanten och flippade in en backhandpass mot Peter Nordström. Men pucken nådde aldrig Nordström utan gled istället in mellan benen på Backlund som var mitt inne I en sidledsförflyttning.

Vid 2-0-målet visade Färjestad prov på Elitseriens bästa powerplay. Färjestad leder statisstiken överlägset och i snitt gör laget mål i vart fjärde nummerära överläge. Den här gången var det den finske backen Janne Niskala som rann igenom efter en passning av Peter Nordström. Han fintande enkelt ner Johan Backlund och la in pucken i öppet mål med en backhand. Målet var nummer 5000 i Färjestads historia.

Endast 18 sekunder senare var det dags för trean då Christian Söderström, som spelade i Timrå förra säsongen, fick pucken efter att en Timråback lagt pucken på en checkande Mathias Johansson. Pucken studsade ut till Söderström som inte gjorde något misstag.

Time out räddade Timrå

Kenta Johansson tog en timeout och Timrå lyckades reda ut stormen.

Timrå hade innan matchen sex spelare på skadelistan och efter en tackling av Emil Kåberg så blev Sanny Lindström tvungen att kliva av isen. Enligt Färjestads läkare ska det inte vara någon allvarlig skada utan Lindström bör vara tillbaka redan nästa match.

I andra perioden tog Timrå over spelet utan att skapa några riktigt heta lägen även om powerplayspelet emellanåt höll hög klass. Färjestad stack mest upp i giftiga kontringar.

Bortalaget ryckte upp sig rejält och sköt 14 skott jämfört med de sex som de fick iväg i första perioden. Tyvärr för Timrå så tvingades även forwarden Robert Carlsson utgå skadad.

- Vi är luttrade vid det här laget. Det är bara att gilla läget, sa Kenta Johansson efter matchen angående alla skadorna.

Timrås jakt förgäves

Sista perioden blev en enda lång reducerings och kvitterings-jakt för Timrå. Peter Regin och Pär Styf hade båda bra lägen och fram för allt dansken Regin var långa stunder lysande. Efter knappt sju minuter så fick laget chansen i powerplay och NHL-proffset Michael Nylanders lillebror Peter Nylander styrde in ett isskott från blå.

I slutet tog Timrå ut målvakten men trots flera farliga lägen så lyckades laget inte göra fler mål.

- Det är svårt när vi får en sådan olycklig inledning men grabbarna ska ha en eloge för att vi kom tillbaka så bra, sa Kenta Johansson till Canal+ efter matchen.

Kenta som kanske var i Karlstad med sitt Timrå för sista gången.

Mårthen Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM