Steen-tungt

HOCKEY

Svenskens tionde mål avgjorde mot Tampa Bay

Vi börjar bli vana att se tungan nu. Alexander Steen håller stilen i NHL och är inte sen att ge sitt eget uttryck för det. I natt prickade 22-åringen in sitt tionde mål för säsongen.

Foto: GETTY IMAGES
tungt mål Alexanders Steen firar 3–2-målet mot Tampa Bay på sedvanligt vis. Matt Stajan först att gratulera.

Toronto vann nattens bortamatch mot Tampa Bay Lightning med 4-2. Alexander Steen sköt lagets segermål i powerplay med drygt fyra minuter kvar att spela av matchen.

Och i vanlig ordning hängde Steen ut tungan ur munnen efter sitt mål, en målgest som blivit allt mer vanligt förekommande. På de senaste tio matcherna har Steen nämligen gjort åtta mål.

Efter segern i Tampa var ynglingen emellertid inte intresserad av att prata om sin egen insats. Rampljuset hamnade istället på målvakten Andrew Raycroft, 26, som gjorde en av sina bästa matcher för säsongen.

– Jag vet inte hur jag ska beskriva det, men han spelade alldeles strålande, säger Alexander Steen om Raycrofts insats till AP. En del av räddningarna han gjorde var otroligt viktiga.

Raycroft ställdes förvisso bara inför 23 skott, men det var avslut av högre kaliber. Framförallt i den tredje perioden fick kanadensaren stå på huvudet för att freda sin målbur.

Och den starka insatsen kom lägligt. I helgen buades Raycroft av isen i Toronto efter 1-6-förlusten mot Vancouver. Nu återstår det att se om fansen i ”ishockeyns Mecka” är förlåtande.

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL