Foppa tvingades avbryta träningen

Klev av första ispasset med Tre Kronor: Jag har aldrig varit så här nära slutet av min karriär.

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Peter Forsberg försökte sig i kväll på ett comebackförsök med Tre Kronor, men tvingades blixtavbryta ispasset och lämnar nu landslagssamlingen.

Frågan är om det var slutet på karriären vi såg i Jönköping i kväll.

– Foten gör för ont. Jag har aldrig varit så här nära slutet av min karriär, säger världsstjärnan till sportbladet.se

I samma sekund som Bengt-Åke Gustafsson avslöjade att Peter "Foppa" Forsberg var tillbaka i landslaget steg intresset inför Karjala Cup avsevärt.

Efter lång tids skadefrånvaro följde i kväll allt och alla Forsbergs comebackförsök, som i förlängningen skulle kunna leda till en återkomst till NHL – men efter ungefär en dryg timme på is i Kinnarps Arena i Jönköping avbröt världstjärnan plötsligt träningen.

Inför ett 20-tal journalister berättade en bedrövad Forsberg, 34, om beskedet att han omedelbart lämnar landslagssamlingen och reser hem.

– Jag ber om ursäkt. Jag kände nästan direkt på ispasset att det håller inte. Foten gör för ont, det är det återkommande problemet.

Har du någonsin varit så här nära slutet av din karriär?

– Nej.

Det var fem minuter före passets slut som Foppa plötsligt avbröt träningen och bedrövad satte sig i båset. Under ett flera minuter långt samtal med landslagsledningen gav Forsberg sken av att något var fel. Med sänkt blick lämnade han isen för att utan ett ord gå in till Tre Kronors omklädningsrum.

Tio minuter senare mötte han den samlade presskåren.

– Det funkar liksom inte, det har kommit tillbaka det jag har haft förut. Det går inte åka igen. Det blev världens kortaste comeback.

– Jag är väldigt ledsen, för alla som har kommit hit för min skull och alla som har köpt biljetter – men det här håller inte. Jag har skämt ut mig tillräckligt under de senaste åren.

Tror du att du kommer att spela någon tävlingsmatch i år?

– Nej, jag tror inte det. Det ser inte ljust ut inför framtiden.

Hur tungt känns det?

– Oerhört tungt. Det finns hopp eftersom det funkade i somras efter operationen, så jag får väl prova någon gång till. Jag får väl åka tillbaka till nån läkare och kolla om det går att göra någonting åt det. Som jag sagt förut, jag tänker inte spela om det inte funkar, då lägger jag av. Jag får prova en sista gång, sen får det vara bra.

Peter Forsbergs pappa Kent Forsberg vill inte kommentera det inträffade:

– Jag är på semester i Spanien och vet ingenting, säger han.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!