Profilen till rasande attack mot domaren

”Han kunde inte kontrollera sig själv”

Foto: AP
HOCKEY

Andrei Kovalenko, 47, har stått för en praktskandal.

NHL-profilen – som numera är ordförande i KHL:s spelarfack – uppges ha misshandlat en domare i samband med en veteranmatch.

– Han slog mig i ansiktet flera gånger, säger domaren, Vladislav Kiselev.

Andrei Kovalenko var en framstående NHL-spelare på 90-talet och gjorde totalt över 600 matcher i världens bästa hockeyliga.

Han avslutade sin aktiva karriär efter säsongen 2007/08 och har på senare tid varit verksam som ordförande i ryska ligan KHL:s spelarfack.

På fredagen deltog han i en veteranmatch.

Då spårade det ur fullständigt.

Flera ryska medier, däribland championat.com, uppger att Kovalenko ska ha tappat huvudet fullständigt och gått till attack mot domaren.

”Han var rasande”

Han ska ha samlat på sig totalt 50 utvisningsminuter, varav dubbla matchstraff, och domaren i fråga, Vladislav Kiselev, beskriver det hela som en misshandel.

– Han kunde inte kontrollera sig själv, han slog mig i ansiktet flera gånger. Han var rasande. Jag sa åt honom att åka och sätta sig i båset, då ryckte han tag i mig, föste undan alla andra domare och spelare – och slog mig hårt i ansiktet igen, säger domaren Vladislav Kiselev till championat.com.

Till sjukhus

Kiselev säger att han avbröt matchen och att han därefter började må så pass dåligt att han fick åka ambulans till sjukhus, där det ska ha konstaterats att han drabbats av hjärnskakning.

– Jag tycker att en person som spelat hockey på hög nivå i så många år och som numera är högsta ansvarig i spelarfacket, ska föregå med gott exempel…, säger domaren.

På frågan om han fått någon ursäkt av Andrei Kovalenko svarar han ”nej”.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL