SDHL-laget drar in mer pengar än herrarna

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
HOCKEY

Luleås damlag siktar på en publikfest mot Brynäs under fredagen då inträdet är gratis.

Samtidigt ger matchen Luleå Hockey 480 000 kronor i sponsorintäkter – rekord för klubben.

– Jag blir lite känslomässigt berörd. Det är sjukt häftigt, säger tränaren Fredrik Glader.

Luleå Hockey har en aktivitet som de kallar ”Ge tjejerna chansen” som når sin kulmen i hemmamatchen mot Brynäs på fredagskvällen.

Klubben kan, tack vare sponsorer, bjuda på gratis inträde. Samtidigt kan de hurra åt en rekordstor kraftsamling av samarbetspartners, vilket NSD var först att rapportera om.

”Känslomässigt berörd”

160 företag går in och stöttar med 3 000 kronor vardera, vilket betyder att matchen ger Luleå Hockey 480 000 kronor i sponsorintäkter. Aldrig tidigare har en match i föreningen, oavsett om det handlar om herrar eller damer, inneburit en högre summa.

Det är något som gör tränaren Fredrik Glader glad och stolt.

– Jag har varit med sedan begynnelsen, damhockeyns start här, och hela resan igenom. Någonstans blir man lite känslomässigt berörd när man hör om att det är rekord. Det visar på intresset i länet och det ska vi verkligen jobba vidare med.

”Sjukt häftigt”

Vad tänker du kring att det handlar om hela 160 företag?

– Det är faktiskt sjukt häftigt. Tjejerna är oerhört glada och fantastiskt tacksamma för de som ställer upp och hjälper dem i sin utveckling.

Hur mycket folk tror du kommer på matchen?

– Det brukar vara bra uppslutning på sådana här matcher. Vi hoppas att många företagare och privatpersoner tar sin afterwork i arenan. Vi är glada för alla som kommer och lovar en trevlig fredagsunderhållning.

Och de kan förvänta sig stekt palt i kiosken...

– Ja, och det viktiga där är att poängtera att det är Lulepalt. Det är häftigt att man tar in det i arenan. Nu saknar man bara lite renskav så vore det fulländat.

Matchen mellan Luleå-Brynäs spelas ikväll 19.00 i Coop Norrbotten Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM