Carolinas lagkapten hyllad efter matchen

HOCKEY

”Han är hjärtat i laget”

Det vimlade av skäggiga slutspelshjältar i RBC Center efter att Carolina vunnit nattens sjunde och helt avgörande match mot Buffalo.

Mest applåder fick lagkaptenen Rod Brind’Amour, som bland annat sköt det viktiga 3-2-målet.

– Han är hjärtat och själen i det här laget, säger tränaren Peter Laviolette.

Foto: Ärrad kämpe Carolinas lagkapten Rod Brind'Amour hyllad efter nattens 4-2-seger.

För andra gången på fyra år är Carolina framme vid Stanley Cup-final. En stor anledning till lagets framgångar då, liksom den här säsongen stavas Rod Brind’Amour, 35. Veteranen var som vanligt en jätte vid tekningscirkeln och i numerärt underläge. I nattens rysare mot Buffalo klev han dessutom fram och gjorde matchavgörande 3-2 i den tredje perioden samt assisterade till Justin Williams 4-2.

– Han är hjärtat och själen i det här laget. Jag tycker inte om att prata om en individuell spelare eftersom det går emot vad vi tror på i det här omklädningsrummet. Många gjorde fantastiska insatser i kväll och Rod är inget undantag, sade tränaren Peter Laviolette till AP efter matchen.

Ödmjuk – som alltid

Brind’Amour kan nu se fram emot sin tredje Stanley Cup-final. Att han är navet i laget och betyder oerhört mycket står klart. Även om han själv är för ödmjuk för att erkänna det.

– Jag behöver inte tala om för killarna vad som gäller. De vet alla vad som krävs i sådana här matcher. Jag är bara en gammal man som strävar efter att få en chans till att vinna.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL