Skadefritt Brynäs jagar tredje raka segern

HOCKEY

”Honken” och Wahlberg tillbaka i Globen

Foto: FLYGANDE START Mikka Kuparinen jublar efter målet mot Modo. Brynäs har fått en kanonstart på säsongen med två raka segrar.

Brynäs har fått en flygande start i elitserien.

För Djurgården är läget det omvända – två raka förluster.

I eftermiddag drabbar lagen samman i Globen.

Det är ett skadefritt Brynäs som jagar tredje raka segern.

Både Mikael Wahlberg och landslagsmålvakten Johan Holmqvist, som missade matchern mot Modo, tränade för fullt på lördagen och spelar mot Djurgården i dag.

Efter några tunga säsonger är det nu en försiktig optimism i Gävle-laget.

– Vi är självklart glada för våra två hemmasegrar mot Leksand och MoDo. Vi har spelat fysiskt och visat bra energi och skridskoåkning, säger tränaren Leif Boork till klubbens hemsida.

Lysande powerplay

Nyckeln till Brynäs framgångar så här långt har varit spelet i powerplay där utdelningen varit hela 50 procent.

– Det är ju utmärkt men självklart så är det tillfälligheter och tur med i en sådan extrem utdelning, menar Boork.

Nu väntar Djurgården, och frågan är om det "nya" Brynäs ska kunna bryta fjolårets förbannelse då man bara vann 2 av 25 matcher på bortaplan under ordinarie tid.

– Vi måste bevisa för oss själva att vi kan få ihop spelet bättre där, säger ”Boorken” som har stor respekt för Djurgården trots lagets tunga start.

– Djurgården har orättvist blivit kritiserade för att bli ett bottenlag. Det tror inte jag. Om jag tittar på forwardsbesättningen har de många veteraner kvar från tidigare och de har dessutom värvat Pelle Eklund och Henrik Nordfeldt till den delen av laget.

För Djurgården är en seger nästan ett måste i eftermiddag.

– I dag ska vi hämta tre poäng. Vi har gjort fem skapliga perioder, det är bara första perioden mot Timrå som var riktig dålig, säger tränaren Hans Särkijärvis på Djurgårdens hemsida.

– Vi är på gång. Vi jobbar hårt och då brukar det ge sig i slutändan. Helt klart var vi värda att vinna mot Södertälje men det är målen som räknas. De kommer förhoppningsvis mot Brynäs i dag.

Djurgården ställer upp med samma lag som senast. Därmed saknas Kristoffer Ottosson fortfarande på grund av av personliga skäl och Mika Strömberg är skadad.

Pierre Bokvist

ARTIKELN HANDLAR OM