Bud Holloway

Skellefteås guldhjälte bakom målrik seger

avDaniel Sörensen

Mållös i 16 raka omgångar.

Nu har Skellefteås gamle guldhjälte Bud Holloway, 30, växlat upp ordentligt med fyra mål på de tre senaste SHL-matcherna. Två av dem kom i 5–3-segern mot Timrå.

– Alla som känner mig vet att jag är en positiv kille. Klart att det legat och gnagt hos mig, men jag har försökt att inte tänka på det, säger han i C More om den segstartade säsongen.

Han var en av nycklarna bakom Skellefteås dubbla guld 2012/2013 och 2013/2014.

Men kanadensaren, som genom åren i Norrland bombat in 70 mål för klubben inför säsongen, har hittills haft det tufft i ett Skellefteå som trevar i SHL:s mittenskikt.

Under de 16 inledande omgångarna lyckades 30-åringen inte att spräcka målnollan.

– Jag har spelat många säsonger och jag kan tänka tillbaka till dem och dra lärdom från dem. Alla som känner mig vet att jag är en positiv kille. Klart att det legat och gnagt hos mig, men jag har försökt att inte tänka på det. Jag har jobbat hårt, för när allt kommer omkring kan jag inte sitta poänglös på bänken och tjura, säger Holloway i C Mores sändning om den tuffa säsongsinledningen.

”Är en positiv kille”

I lagets mäktiga 9–0-kross mot Malmö för en vecka sedan stod Bud Holloway för två av målen – och i mötet mot Timrå smällde kanadensaren in ytterligare två.

Det första kom en kvart in i andra perioden då han drog ett långskott mot mål som touchade stolpens insida och studsade via Timrå-målvakten Niklas Svedberg och in. Målet innebar 3–1 för Skellefteå och kom i powerplay.

Han fyllde sedermera även på till 5–1 – bara 44 sekunder in i sista perioden – i numerärt överläge.

– Säsongen har varit segstartad. Det tog ett tag för mig att hamna i målprotokollet. Men jag har ändå spelat bra och hjälpt mitt lag. Poängen börjar komma nu och det känns skönt, säger Holloway.

Tråkig trend för Timrå

Skellefteå vann till slut med 5–3, efter två Timrå-reduceringar. De rödklädda ligger fortfarande näst sist i tabellen (bara Mora bakom sig), samtidigt som Skellefteå ligger åtta. Timrå har bara en seger på de sju senaste matcherna.

Anton Wedin, som gjorde ett mål och en assist i matchen, var besviken efter slutsignalen.

– Det känns som att vi har tappat ödmjukheten efter starten. Vi måste komma tillbaka och inse att vi är nykomlingar. Det är en lång säsong och en lång väg för oss att gå. Det straffar sig när vi gör misstag, säger han i C More, och fortsätter:

– Men det är en dag i morgon också.

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM