Målexplosion när Leksand vann toppmötet

avHans Abrahamsson, Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

OSKARSHAMN/STOCKHOLM. Det var målrikt värre i mötet mellan Oskarshamn och Leksand.

Leksand vann toppmötet med hela 7–4 – tack vare sex olika målskyttar.

– Kul att så många som möjligt kan hänga dit den. Det stärker självförtroendet, säger Leksands Anton Karlsson efter matchen.

Det var en riktig sportfest i Oskarshamn under onsdagen.

Det hockeyallsvenska toppmötet mellan IK Oskarshamn och Leksand föregicks av superettankvalet mellan Oskarshamns AIK och Varberg på fotbollsplanen strax intill ishallen.

Och publiken hann knappt förflytta sig mellan arenorna sig innan det första målet i matchen föll, genom Leksands Tor Immo efter 2.51.

Snabbaste på 2000-talet

Det dröjde sedan till matchminut tolv innan nätet rasslade igen – och därefter gick det undan.

Thomas Valkvä-Olsen utökade Leksands ledning till 2–0, men bara 23 sekunder senare var det utjämnat efter två snabba mål av Filiph Engsund och Filip Sveningsson.

Enligt domarna.se är tre mål inom 23 sekunder det snabbaste på hela 2000-talet i svensk hockey, från hockeyallsvenskan och uppåt.

Målen fortsatte sedan att trilla in i den svängiga matchen och hemmalaget ryckte istället åt sig en tvåmålsledning. Då la Dalalaget i ytterligare en växel och efter fem raka bortamål skrevs segersiffrorna till 7–4 i Leksands favör.

”Det stärker självförtroendet”

Att Leksand skulle göra sju mål på Oskarshamn, som är kända för sin starka defensiv och endast släppt in 1,7 mål per match i snitt, var inget som Leksandsforwarden Anton Karlsson räknat med.

– Nej, absolut inte, jag hade kanske inte räknat med att vi skulle tappa ledningen heller. Men vi hämtade upp det starkt och jag tycker att det kändes väldigt bra hela dan idag och skönt att vi fick åka härifrån med tre poäng, säger han.

Sex olika målskyttar, samtliga forwards, det var ni som fixade det idag?

– Ja, vi har mycket fart och fläkt i forwardsen och det är kul att så många som möjligt kan hänga dit den. Det stärker självförtroendet och det är bara att så många som möjligt får bygga på det.

Tv-spel på bussen

Nu väntar en lång bussresa hem till Leksand för laget, men Karlsson har tillsammans med lagkramraterna hittat ett sätt att slå ihjäl tiden på.

– Vi brukar sitta och spela lite tv-spel efteråt, sen sover jag så mycket jag kan. Efter vissa matcher är det svårt att sova och ibland är det lättare, vi får se hur det är idag. Jag hoppas på att kunna sova så länge som möjligt, säger Karlsson.

Foto: TT
Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM