Samuelsson klar för Skellefteå

Foto: Stefan JerrevÂng/TT / TT NYHETSBYR≈N

avEmelie Fredriksson

HOCKEY

Tommy Samuelsson blir ny huvudtränare i Skellefteå AIK.

Därmed återvänder han till klubben som han coachade 2005/2006.

– Det finns mycket historia, många åsikter och ett stort engagemang runt föreningen och det är en stor fördel att Tommy förstår bygden, säger sportchefen Mikael Lindgren.

Tommy Samuelsson kommer att arbeta tillsammans med tränarna Stefan Klockare, Bert Robertsson och målvaktstränaren Krister Holm som fortsätter i sina roller. Skellefteå kommer därmed att ha fyra tränare igen.

– Att vara ledare på den här nivån kräver otroligt mycket. Bert, Krister och Stefan har gjort ett fantastiskt jobb men också haft en väldigt hög arbetsbelastning, säger sportchefen Mikael Lindgren till klubbens hemsida.

”Finns mycket historia”

Den meriterade 58-åringen kommer senast från ERC Ingolstadt och har ett långt förflutet som tränare i framför allt Färjestad.

Foto: TT
Samuelsson 2006.

2005/2006 ledde han Skellefteå tillbaka till SHL (dåvarande Elitserien) efter lagets 16 år i allsvenskan och division 1.

– Tommy klev in i ett läge där hela bygden vibrerade av längtan. Inte bara att ta oss tillbaka utan också en vilja till en sorts upprättelse. Det finns mycket historia, många åsikter och ett stort engagemang runt föreningen och det är en stor fördel att Tommy förstår bygden, säger Mikael Lindgren.

Samuelssons kontrakt gäller över två säsonger.

TV-höjdarna 2 maj 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM