Fasth tillbaka efter huvudsmällen

Landslagsmålvakten spelklar igen efter två veckors frånvaro

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

VÄXJÖ. Viktor Fasth, 35, är tillbaka.

Om inget bakslag sker timmarna före match är landslagsmålvakten ombytt i den tredje finalen. 

– Jag tycker kroppen svarar som den ska. Det har känts bättre för varje dag som har gått, säger Fasth till Sportbladet.

Det var i den fjärde och avslutande semifinalen mot Malmö som olyckan var framme. Viktor Fasth föll handlös bakåt och slog i bakhuvudet i isen. Alla signaler talade för att det handlade om en hjärnskakning, och Fasth sattes i den så kallade hjärntrappan.

Viktor Fasth var inte på is under en vecka, men har kört på is de senaste dagarna. Det är nu två veckor sedan han var ombytt i en match.

– Ja, vad ska man säga. Det är aldrig kul att vara skadad, man vill vara med och bidra med det man kan, men samtidigt har jag fått vara här och pusha laget och hjälpa laget på det sättet. Det går inte att gå runt och tycka synd om sig själv. Bara vänta och se att kroppen är fräsch innan man går på, säger Fasth.

Hur har det varit att följa din första SM-finalserie någonsin från sidan?

– Nervöst. Två bra matcher från vår sida, samtidigt gör det ont att inte få vara med och kriga, men det har bara varit att gilla läget.

Succémålvakten fortsätter

Men i dag när Växjö och Skellefteå spelar den tredje SM-finalen i Vida Arena är Fasths tillbaka, om inget bakslag sker timmarna före nedsläpp. Fasth själv vill dock inte bekräfta någonting. 

– Jag vet inte än, vi får ta ett beslut och se vad som händer. Men som sagt: det börjar kännas riktigt bra, säger han nu på förmiddagen efter att han tränat på is i nästan en timme.

Planen är att Fasth byter om, men att Viktor Andrén fortsätter i målet. 

För i Fasths frånvaros har Andrén klivit in och storspelat. Den tilltänkte andremålvakten har hållit nollan i de åtta perioder han stått sedan Viktor Fasth klev av. 

Växjö har gjort 11–0 på Skellefteå i de två första matcherna och har i dag chansen att öka på till 3–0 i matcher:

– Hela laget har gjort två helt fantastiska matcher, det har sett riktigt bra ut, säger Fasth. 

Publicerad: