Johnssons första mål i Stanley Cup

Legendarens son hjälpte hålla Toronto kvar

Av: Hampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

Andreas Johnsson hade bara räknat med att få spela ett par matcher när han kallades upp till Maple Leafs i slutet av säsongen.

I natt fullbordade svenskrookien succén med att sätta första slutspelsmålet i karriären när Toronto undvek eliminering efter en 4–3-seger borta mot Boston.

– Tiden har gått väldigt fort sedan jag blev uppkallad. Jag försöker bara njuta av stunden, säger Johnsson enligt TSN.

Andreas Johnsson, son till Frölunda-legendaren Jonas Johnson, kallades upp till Maple Leafs i mitten av mars och hann med nio matcher på vilka det blev två mål och en assist på.

I natt kryddade den 23-årige svensken succésäsongen i AHL med att hjälpa kvar Maple Leafs i slutspelsserien och tvinga fram en sjätte match.

Johnsson satte 2–0-målet med en backhand i mitten av första perioden efter en genial framspelning av Nazim Kadri som var tillbaka efter tre matchers avstängning.

Dessförinnan hade Auston Matthews, som fick kritik från coachen Mike Babcock efter senaste matchen, legat bakom Connor Browns 1–0-mål.

Foto: Bob DeChiara / X02835

Rask tog på sig förlusten

Och trots att Boston hade NHL:s kanske vassaste kedja komplett igen efter att Patrice Bergeron var tillbaka från skada, lyckades Frederik Andersen stå på huvudet och stoppa 42 skott.

I stället var det Toronto som jagade bort Tukka Rask ur hemmalagets mål, för första gången i veteranens slutspelskarriär. Efteråt tog han på sig skulden efter att ha släppt in fyra mål på bara 13 skott.

– Jag hade förmodligen kunnat rädda fler skott med mina ögon stängda. Den här förlusten tar jag på mig, säger Rask.

Boston leder dock fortfarande serien med 3–2 i matcher, nästa match spelas i Toronto natten mot tisdag.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE