Guldfirandet igång

avEmil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Folkfest på Stora Torget

1 av 10 | Foto: JIMMY WIXTRÖM

KARLSTAD. Färjestad vann SM-guld i går.

Men det var i kväll på Stora Torget i Karlstad som festen tog fart på allvar.

Uppskattningsvis 10 000 fans kom för att hylla sina hjältar.

– Det var underbart. Jag har längtat efter det här, säger Christian Berglund, 31, som äntligen fick vinna sitt första SM-guld.

Färjestad firade i går guldet på Scandic Winn, dit man kom vid 23-tiden. De flesta festade sedan till fyratiden på morgonen medan andra körde på betydligt längre.

– Jag var hemma vid åttatiden i morse. Det gäller att passa på. Såna här chanser får man inte många gånger i livet, säger Mikael Johansson med sprucken röst.

Kortege från Drottninggatan

– Jag sov nog en timme i natt, säger Jonas Frögren.

FBK-spelarna åkte kortege från Drottninggatan, svängde av vid Västra torggatan och sedan in på Stora Torget där 10 000 människor väntade.

En spelare som lagkaptenen Rickard Wallin har upplevt firandet tre gånger tidigare, men menar att det här slår det mesta.

– Det är nästan svårt att ta in känslan att gå upp med bucklan på scenen framför våra fans. Man blir lite tagen oavsett om man har varit där förr, säger Wallin som bar solglasögon trots att det inte var sol.

– Det är alltid sol i Karlstad...

Enligt Wallin är det här guldet speciellt eftersom han fick vinna det ihop med bästa polaren Christian Berglund.

– Det börjar sjunka in nu. Jag tittade på bilderna från SVT i morse och då kom tårarna.

”Hur mycket folk som helst”

Christian Berglund – som spelade sin första final för tio år sedan – hade två silver sedan tidigare. Nu fick han äntligen uppleva det som alla i laget har berättat om, att firas på Stora torget.

– Det var precis så bra som jag hade trott. Hur mycket folk som helst. Jag har längtat efter det här och lever på den här stunden i flera veckor, säger Berglund.

För 17-åringen Jonas Brodin var det första gången, men förhoppningsvis inte sista.

– Helt fantastiskt. Jag var här 2006 som publik, men att stå på scenen var bättre än vad jag hade föreställt mig, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM