Lade pucken i soporna – visades ut tio minuter

HOCKEY

Axelssons märkliga utvisning

Tränaren Tommy Samulesson tog timeout, skällde ut laget och bytte målvakt men ingenting hjälpte när Djurgården förnedrade Färjestad med 5-1.

Då tog Dick Axelsson pucken, slängde den i papperskorgen och visades ut tio minuter för tilltaget.

– Jag frågade domaren om jag kunde byta ut pucken. Han tittade bara på mig och sade inget så jag kastade pucken i papperskorgen, säger Axelsson till Canal Plus.

Alexander Salak släppte returer, försvaret stod och sov och hemmapubliken njöt när Djurgården fullständigt körde över Färjestad. Redan 8:48 in i den andra perioden stod det 4-0 och Färjestad bytte ut målvakten Salak mot Christopher Nihlstorp efter en chockartad genomklappning.

Märklig utvisning

För att bryta trenden bad Dick Axelsson om att få byta puck.

– Jag frågade domaren om jag kunde byta ut pucken. Han tittade bara på mig och sade inget så jag kastade pucken i papperskorgen. Då blev det en tia, säger Axelsson till Canal Plus.

Efter årets märkligaste utvisning fortsatte motgångarna. Nihlstorp fick hålla nollan i exakt 25 sekunder innan Christian Eklund bombade in det första skottet Nihlstorp fick mot sig till 5-0.

”Totalt oförlåtligt”

– Jag har inget bra svar på vad som händer. Det är totalt oförlåtligt att det ser ut på det här sättet, sade FBK:s Richard Wallin till Canal Plus.

Hur känns det där ute?

– Jag är frustrerad, besviken, allt. Man skäms för supportrarna som är här och stöttar oss. Det får inte se ut på det här viset. Arbetsinsatsen är som bortblåst och vi har inte en chans där ute.

Rickard Wallin visade sedan lite vilja själv när han reducerade till 1-5 men närmare än så kom inte Färjestad som nog ändå är glada bara att matchen är över. Gladare tongångar i Djurgården som är på väg att skaffa sig marginal ner till slutspelsstrecket.

ARTIKELN HANDLAR OM