Segertåget Örebro körde över Leksand

HOCKEY

Har sex raka segrar

Segertåget Örebro rullar vidare med en stormande hastighet.

Mot Leksand kom sjätte raka vinsten efter en 4-1-viktoria.

- Det känns som vi är riktigt stabila just nu, säger centern Pär Edblom.

Örebro är fortsatt serieledare i allsvenskan efter att ha svarat för en imponerande insats mot Leksand, där man till slut kunde ta en fullt rättvis 4-1-seger.

”Kom in i fickan”

Pär Edblom gav närkingarna en drömstart i den första perioden när han sprätte in 1-0 bakom Erik Hanses.

- Jag kom in i fickan och fick ett bra pass så det var bara att stänka in den, säger målskytten om den viktiga starten.

I den andra perioden gav slarv av Leksand ytterligare två mål framåt. Dalalaget förmådde inte få ut pucken, Örebro checkade sig fast, vred sig loss vid sargen och satte upp dubbla målchanser som förvaltades.

Johan Adolfsson gjorde enkelt 2-0 och Matt Keith fick öppet skottläge vid 3-0.

- Vi har pratat mycket om att sätta press i rätt lägen och det gjorde vi mot Leksand. Motståndarna gör alltid misstag, och kan man utnyttja dem snabbt och effektivt så får man ofta bra lägen, menar Edblom.

Jens Bergenströms 1-3-reducering för Leksand i numerärt underläge blev bara ett tröstmål. I sista perioden skickade Johan Wiklander nämligen in avslutande 4-1 som förkunnade att Örebro tog sjätte raka trepoängaren.

Serieledarna har nu tio trepoängare på de elva senaste matcherna.

- Vi har haft en hög lägstanivå och det är det som gör att man kan vinna i längden. Sedan är Nicklas Dahlberg fantastiskt bra i målet, det ger en trygghet till alla, säger Edblom och lyfter också fram konkurrensen i truppen som något positivt.

Ett tecken på kampen om istid är 26-åringen själv som gjorde 41 poäng och var 17:e man i poängligan ifjol men som i år “bara” är tredjecenter...

”Tyngre start på säsongen”

- Det är stenhård konkurrens om platserna, men det visar bara att vi har ett bra lag. Skillnaden för mig är att jag är tredjecenter istället för andrecenter, men jag får spela mycket ändå. Så länge alla accepterar sina roller så kommer vi ha en enorm nytta av vår bredd, säger han.

- Sedan ska man inte hymla om att jag fått en tyngre start på säsongen i år, men jag tycker att det går bättre och bättre, och nu kommer det lite mål också.

Leksand hade innan matchen sex raka vinster. Laget är alltjämt femma i tabellen, men är hela nio poäng efter serieledande Örebro.

ARTIKELN HANDLAR OM