Skada stoppar Omark från hockey-VM

HOCKEY

”Visst är det tråkigt”

Ryggen håller inte för spel.

Nu talar allt för att Linus Omark, 24, tvingas tacka nej till VM.

– Våra läkare kommer att meddela Edmonton att jag behöver vila, säger Omark sent i natt till Sportbladet.

Foto: Linus Omark.

I tisdags blev Omark och hans Oklahoma City utslaget ur AHL-slutspelet. Den förre Luleåforwarden har under säsongsavslutningen spelat med svåra ryggsmärtor. Han har både ätit tabletter och tvingats ta smärtstillande sprutor.

I går genomgick Omark två läkarundersökningar med Oklahomas medical team och domen var negativ.

– Det lät inget vidare om jag ska vara ärlig. De sa att jag behövde vila några veckor till att börja med och så fick jag några tabletter, säger Omark.

”Visst är det tråkigt”

Läkarna kommer att meddela sin diagnos till Edmonton Oilers och det är sedan klubbledningen som tar det definitiva beslutet om Omark tvingas tacka nej till VM.

– Jag har inte hört något från klubben än, men vill de att jag ska vila så gör jag det. Visst är det tråkigt, men samtidigt vill man inte åka till ett VM och ha ont och inte kunna göra sig själv rättvisa, säger Omark.

Och om Edmonton ändå säger att du får åka till VM?

– Då åker jag nog. Man är alltid sugen att spela i landslaget, speciellt när det handlar om VM. Samtidigt måste jag även tänka på vad som är bäst för mig själv. Det är inte roligt att gå och ha ont hela sommaren.

Trots att det inte ser ut att bli något VM-spel så är Omark snart på plats i Europa igen. I natt satte han sig på planet hem till Sverige.

Linus Omarks skada kan öppna dörren till VM-spel för någon av Chicagos forwards Marcus Krüger och Viktor Stålberg.

ARTIKELN HANDLAR OM