Stjärnans comeback gav seger för Troja

HOCKEY

Lever vidare i bottenstriden

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Sami Sandell.

Det var mer eller mindre än måstematch för Troja/Ljungby.

Då steg comebackande stjärnan Sami Sandell fram, sköt två mål och ledde smålänningarna till en 3-1-seger mot Bofors.

– Jag tycker att vi visar bra vilja och krigar, säger Mattias Persson till Sveriges Radio efter matchen.

Trojas finske stjärna Sami Sandell tvingades avstå matchen mot Västerås då tabelljumbon inkasserade sjätte raka nederlaget, men var tillbaka till ödesmatchen mot Bofors på hemmaplan.

Och då levererade poängsprutan direkt. Sandell gjorde 1-0 redan innan två minuter var spelade och tryckte också in matchavgörande 2-1 i power play bara 53 sekunder in i den andra perioden.

Sandell har nu gjort 46 poäng (16+30) på 45 matcher den här säsongen.

– Idag är det Sami som stiger fram med sina två mål, det är viktigt att han kliver fram, säger lagkamraten Mattias Persson, som liksom Sandell gjorde comeback efter en matchs frånvaro, till Sverige Radio.

Troja vann till slut med 3-1 sedan Joakim Nettelbladt utökat i power play, och med två matcher kvar att spela har Troja kontakt i bottenstriden.

Laget har 44 poäng, lika många som Tingsryd, och skuggar Sundsvall som är två poäng före närmast ovanför det negativa kvalstrecket. Sundsvall har dock en match mindre spelad, och den hängmatchen spelas mot Örebro under lördagen.

– Det viktiga var att vi vann och fick tre poäng. Nu är det två matcher kvar, Malmö och Leksand, och det är sex poäng som gäller. Vi ska göra ett bra avslut och se hur långt det räcker, säger Mattias Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM