Slipper avstängning

HOCKEY

FBK-stjärnan rapporteras inte

Marcus Paulsson slipper avstängning efter tacklingen mot Växjös Johan Jonsson.

Färjestadsforwarden kommer inte att rapporteras till disciplinnämnden:

– Nej, domarna kommer inte att skicka det vidare och jag samtycker i den bedömningen, säger tävlingschefen Mikael Lundström.

Det var i gårdagens match mellan Växjö och Färjestad som Marcus Paulsson fick matchstraff efter en tackling mot huvudet på Johan Jonsson.

Domarna rubricerade straffet som game misconduct, det lindrigare matchstraffet som inte innebär automatisk avstängning.

Något som är vanligt i den typen av situationer. Sedan kan domarna efter att ha titta på sekvensen i efterhand välja att uppgradera det till match penalty, som innebär automatisk avstängning i en match och att händelsen rapporteras till disciplinnämnden.

Men efter att ha granskat tacklingen såg domarna Morgan Johansson och Mikael Nord ingen anledning att straffa Paulsson hårdare.

– Domarna har titta väldigt noga på situationen och kommer inte att skicka det vidare till disciplinnämnden och jag samtycker i den bedömningen, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström.

Växjö har nu möjlighet att anmäla Paulsson till disciplinnämnden, men enligt sportchefen Henrik Evertsson är det inte något alternativ.

– Nej, dömt är dömt. Jag hade inte blivit upprörd om han (Paulsson) blivit avstängd, men jag blir heller inte upprörd om så nu inte är fallet, säger Evertsson.

Marcus Paulsson är därmed spelklar till tisdagens match mot Linköping.

ARTIKELN HANDLAR OM