”Han är inne i ett jätteflow”

HOCKEY

Iggulden fortsätter sin rekordjakt: ”Försöker bara jobba hårt”

Han jagar Håkan Loobs omöjliga rekord.

– Vems?, frågade sig Mike Iggulden, satte sig i omklädningsrummet och tog sig för ansiktet.

– Jag kände mig som en idiot.

Foto: Poängkung Mike Iggulden har inlett säsongen lysande, och efter två assistpoäng i går är han nu på jakt efter Håkan Loobs ”omöjliga” poängrekord.

Direkt efter gårdagens match mot AIK intervjuades Mike Iggulden i Sportbladet TV, och fick då frågan om han vem Håkan Loob är.

Svaret var nej.

Men när Iggulden tilläts tänka till förstod han sin blunder – och skämdes.

– Jag tänkte det direkt jag kom in i omklädningsrummet, ”nu har jag gjort bort mig”. Frågan kom lite oväntat, jag tänkte att det var någon i deras lag eller något, sen förstod jag direkt. Jag kände mig som en idiot, säger Iggulden och bevisar att han faktiskt vet vem den svenske hockeylegendaren är:

– Jag kom ihåg att han spelade i Calgary och att han var en av de första svenskarna i NHL. Han var en stor spelare, en av de bästa som kommit från Sverige.

Han kan få allt mer frågor om Håkan Loob under säsongen, i alla fall om han fortsätter i denna fart.

Närmar sig Loob

Loob har som bekant rekordet i antal poäng i elitserien, ett rekord som alltid setts som omöjligt att bräcka: Säsongen 1982/1983 gjorde Loob osannolika 76 poäng på 36 matcher.

Mike Iggulden är nu uppe i 20 poäng på 13 matcher, om han fortsätter med samma poängsnitt i 55 omgångar kommer han landa på 84 poäng och slå Loob.

– Inte på 36 matcher...

Nej, men totalt.

– Vi får se. Jag försöker bara jobba hårt, så förhoppningsvis. Det är en hel del poäng, jag förväntar mig inte att göra 76 poäng. Jag försöker bara jobba hårt och hjälpa laget att vinna.

Enkla poäng

Gårdagens poäng tillhörde hans enklare. Ena var tack vare en vunnen tekning och det andra var en andraassist i powerplay. Men det förtar inte att kanadensaren så här långt leder poängligan i elitserien överlägset.

– Jag hoppas att det fortsätter, snittar han två är jag nöjd med honom, säger tränare Janne Karlsson med ett leende.

Kan han slå Loob?

– Vi får väl hejda oss lite, vi är i omgång 13... Men det vi visste när vi plockade honom är att han alltid har levererat, oavsett liga. Han lirar i en line som är produktiv och nu är han väl inne i ett jätteflow.

ARTIKELN HANDLAR OM