Erixons flygkaos

HOCKEY

Prag–Göteborg-Connecticut–Stockholm på en vecka

1 av 2 | Foto: Tim Erixon

Å ena sidan – drömdebut med New York Rangers hemma i Sverige.

Å andra sidan – sämsta möjliga uppladdning.

– Det är en inställningsfråga, säger Tim Erixon om flygresorna som ställer till det inför NHL-debuten.

Det har varit snabba kast för Tim Erixon på slutet. Under de senaste tio dagarna har han flugit inte mindre än tre gånger mellan New York och Europa.

I lördags blev han nedskickad till AHL vilket innebar att han fick flyga från Göteborg till farmarlaget i Connecticut – men i går kallade Rangers tillbaka honom till NHL och Europa sedan stjärnbacken Mark Staal visade sig vara värre skadad än man först hade trott.

”Kanske blir lite trött ikväll”

Så efter bara två träningar med AHL-laget Connecticut Whale fick han sätta sig på planet igen och landade klockan sju i morse på svensk mark. Klockan elva var det dags för träning med Rangers i Globen.

– Jag har tränat med dem hela försäsongen så jag vet vad de vill. Det är bara samma sak, att fortsätta jobba med systemet, det var inget nytt, säger Erixon.

Hur har flygresorna påverkat dig?

– Det försöker man inte tänka på. Sånt där sitter i skallen och det är bara att ställa sig in på att spela, att komma dit och vara redo.

– Än så länge är det lugnt, man kanske blir lite trött i kväll men det är inget jag kan fundera på. Det är en inställningsfråga, tycker jag.

Bildar tredje backparet

Nej, Tim Erixon klagar inte på situationen och man kan förstå varför. I morgon möter Rangers Los Angeles Kings i Globen och att döma av dagens träning går han in i tredje backpar tillsammans med Steve Eminger.

– Det känns overkligt. Det vore helt fantastiskt att få spela och det hoppas jag på, säger Erixon.

27-årige Eminger är inne på sin elfte säsong och har inget emot att bilda backpar med Erixon.

– Han är en offensiv kille som är tålmodig med pucken. Han gör bra, smarta grejer på isen så jag tror vi kan komplettera varandra bra eftersom jag är mer defensiv. Då kan jag hålla mig tillbaka medan han går uppåt och skapar saker.

Hur tror du alla flygresor kommer påverka honom?

– Det har varit en hel del resande men när det är dags för match kommer han ha massor av adrenalin för matchen och han kommer inte känna sig trött tror jag. Han är nog rätt upphetsad.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL