Nu görs Viktor Fasths skydd om…

HOCKEY

Bauer: ”Ingen skugga ska falla på Viktor”

Viktor Fasths skydd är inte godkända, enligt Ishockeyförbundet.

Nu ska Bauer hjälpa AIK-målvakten att passera kontrollerna.

– Vi ska reda ut det här med förbundet. Och ingen skugga ska falla på Viktor, säger Marcus Johnsson, marknadschef Bauer.

Foto: Delen ovanför den svarta linjen anses för hög av förbundet.

Sportbladet avslöjade i går att Ishockeyförbundet kontrollerat Viktor Fasths målvaktsskydd. Och sammanfattningen blev att Fasths bröstplatta, kombinat, är för högt över axlarna och Fasths skydd blev därmed inte godkända. Förbundet skulle återkomma med exakt vad som ska rättas till.

Fasth slår ifrån sig och hävdar att han använder ett kombinat, av märke Bauer, som blivit godkänt av Internationella Ishockeyförbundet.

”Jättekonstigt”

Nu reder Bauer ut härvan.

– För det första är inte Viktor Fasth någon fuskare. Han använder ett Bauer-kombinat som är godkänt enligt Internationella Ishockeyförbundets regler och som även passerat mätningar gjorda under tidigare VM-turneringar på målvakter från andra nationer, men Svenska Ishockeyförbundet hävdar, efter en visuell bedömning, att Fasths skydd vid axlarna inte håller måttet. För mig är det jättekonstigt eftersom Johan Gustafsson i Luleå har samma skydd, men passerade testet i torsdagskväll, säger Marcus Johnsson, marknadschef Bauer.

Det är en tunnare skumplatta runt axelkåpan som gjort att förbundet reagerat och agerat.

Tittar på lösningar

En skumplatta som enligt Johnsson trycks ner av tröjans vikt när den sätts på och således då inte är en platta som skall göra målvakten större utan snarare skydda utsidan/ovansida på målvaktens axel.

När samtliga mätningar är genomförda så kommer vi ha ett uppföljningsmöte med förbundet för att gå igenom eventuella problem och titta på lösningar så att Viktor passerar testet säger Johnsson.

– Men hela saken har fått för stora proportioner. Viktor kan inte rädda någon puck med hjälp av skumplattan och Viktor hamnar i fokus bara för att han är en av Europas bästa målvakter. Vi på Bauer har heller inte något dåligt samvete då skyddet är designat och producerat enligt gällande regler, säger Marcus Johnson, marknadschef Bauer.

ARTIKELN HANDLAR OM