Hannula lämnar Modo

HOCKEY

Mika Hannula sänkte Luleå med två mål.

Men nu har han gjort sin sista match i Modo-tröjan.

– Jag har signat för tolv matcher, det är vad det blir som det ser ut nu, säger han.

Den 30:e augusti skrev meriterade forwarden Mika Hannula, 32, på ett kortidskontrakt över tolv matcher med Modo.

Efter en seg inledning på säsongen har han under de senaste matcherna varit en av klubbens bästa spelare. I dagens hemmamatch mot Luleå kanske till och med den bästa.

I den första perioden var han med i förspelet till Kristian Forsbergs 1–1-mål, när han hittade upp med en diagonalpassning till Ole-Kristian Tollefsen, och i inledningen av den tredje perioden gav Mika Hannula, 32, sitt Modo ledningen med sitt första mål i klubben.

Tackar nej till nytt kontrakt

Med sju minuter kvar punkterade Hannula matchen sitt andra mål.

– Det var skönt att göra, jag har inte gjort mål på elva eller tolv matcher. Men huvudsaken är att vi vinner, säger han till Canal plus.

Poängen var hans åttonde poäng på tolv matcher. Det blir också den sista. I morgon löper 32-åringens korttidskontrakt med Örnsköldsviksklubben ut och i den första periodpausen aviserade han i Canal plus att ett besked om hans framtid kommer efter matchen.

Lutar åt KHL

Men redan innan matchen var slut kunde Sportbladet avslöja att Hannula valt att tacka nej till klubbens erbjudande om en kontraktsförlängning. Karriären går nu vidare utomlands.

– Jag har signat för tolv matcher, det är vad det blir som det ser ut nu. Min tanke har alltid varit att spela utomlands, säger Hannula.

Vart det blir ännu oklar, men det lutar åt KHL.

– Det är ett av alternativen. Det pågår förhandlingar, säger Hannula.

ARTIKELN HANDLAR OM