Stjärnan kritisk efter Tampa Bays förlust

HOCKEY

Tvåmålsskytten Martin St. Louis: ”Vi gav bort matchen”

Foto: Martin St. Louis deppar.

NEW YORK. De hade chansen att skaffa sig initiativet i serien mot Pittsburgh men trots två mål av glödhete Martin St. Louis förlorade Tampa med 3-2 i natt och ligger nu halvdant till i sin första playoff-runda sedan 2007.

– Vi gav bort matchen när vi inte kunde hålla tätt efter min sena kvittering, säger matchhjälten.

Det var dukat för största partyt i St. Petes Times Forum på fyra år i natt.

Men festligheterna kom snabbt av sig.

Penguins – som chockade lätt av 1-5-förlusten i match nummer två – var klart bättre i inledningen och skaffade sig snabbt 2-0-ledning, efter tveksamma insatser i Tampa-försvaret.

Sedan jobbade sig Lightning långsamt in i matchen och vasse Martin St. Louis såg ett tag ut att ha gett Florida-laget en chans att åtminstone ta sig till övertid.

Först reducerade han i slutet av första perioden – och i början av tredje krigade han in kvitteringen också.

Men blott en halv minut senare fick Pittsburgh återta ledningen, genom ett Tyler Kennedy-mål.

– Det var surt. Vi kom tillbaka in i matchen och hade gärna spelat med oavgjord ställning ett tag. Men vi gav bort matchen där, säger St. Louis till AP.

Nu måste Victor Hedman & co vinna match 4, eljest kan det första slutspelsäventyret på fyra år bli väldigt kort.

I Philadelphias första bortamöte med Buffalo visade målvakten Brian Boucher att han även i år är en man att hålla i handen när slutspelsåskan går.

Han fick, för första gången i årets playoff, chansen och tackade – precis som vid otaliga tillfällen ifjol – med en insats som hjälpte laget till seger, 4-2.

Den 34-årige veteranen tog 35 skott och gjorde ett helt koppel avgörande räddningar, inte mins när desperata Buffalo-spelare iscensatte våldsam forcering i tredje perioden.

– Jag tror på mig själv. Jag vet att omvärlden ifrågasätter mig, men det bekommer mig inte. Min säsong har varit utmärkt och jag är glad att jag får chansen att visa det nu, säger han till nhl.com.

Flyers förlorade den första matchen hemma i West Fargo Center förra veckan , men har nu med två raka segrar skaffat sig övertaget i serien.

Frustrerande för Sabres-coachen Lindy Ruff, förstås.

– Vi gör som vi ska, men får inte önskade resultat. Killarna har dock slitit oerhört för mig hela säsongen och kommer att fortsätta göra det nu, säger han till nhl.com.

Boston Bruins hade kniven mot strupen i Montreal i natt, men vann med 4-2 och lyckades därmed undvika att hamna i ett hopplöst 3-0-underläge.

Det tackar lagkamraterna Zdeno Chara för. Han var tillbaka på isen efter sin egendomliga uttorkningsepisod och det betydde tydligen skillnaden mellan fiasko och lite andrum.

– Hans närvaro innebär otroligt mycket. Han är den viktigaste spelaren i det här laget och en av de bästa backarna i ligan. Vi blir väldigt mycket svårare att spela mot när han är med, säger målvakten Tim Thomas.

Lite tacksamhet kan Bruins-spelarna ägna Montreal-målisen Carey Price också.

I början av andra perioden begick han en så grov tavla bakom sin kasse att Rich Peverly kunde smälla in 3-0 i öppen bur.

Därmed blev uppförbacken för brant för Canadiens. De lyckades reducera två gånger, men i slutsekunderna la Chris Kelly 4-2-pucken i tom kasse.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL