Trots formsvackan – vill förlänga

Och ikonen Ove Molin är också på väg tillbaka till Brynäs

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

GÄVLE. Han kom in som huvudtränare när Tommy Sjödin fick sparken.

Nu är Brynäs formsvagast i SHL men enligt Sportbladets uppgifter vill Brynäs förlänga med Magnus Sundquist. 

– Jag vill jättegärna var kvar här, absolut, det sticker jag inte under stol med, säger Sundquist. 

Dessutom är planen att ikonen Ove Molin ska ingå i ledarstaben. 

Magnus Sundquist har under stora delar av sin karriär varit huvudtränare. Men till Brynäs värvades han inför den här säsongen som assisterande tränare. Det tog bara 15 matcher innan Tommy Sjödin fick sparken och Sundquist klev in som huvudtränare. 

Det började bra och Sundquist såg snabbt till att Brynäs förbättrade sitt poängsnitt. Men efter jul har det gått betydligt tyngre. 

På nio matcher har Brynäs bara tagit sju poäng, inte vunnit någon match vid ordinarie tid och rasat till elfte plats i tabellen.

Men det Sundquist har visat upp ska ha imponerat på Brynäsledningen med sportdirektör Andreas Dackell i spetsen. Enligt vad Sportbladet erfar är utgångsplanen att få till en förlängning med Sundquist. 

– Vi har inte pratat mer nu än vi gjorde då jag tog över. Vi har sagt att vi ska sätta oss ner innan januari månads slut och… ja, det är nu det, säger Sundquist om uppgifterna.

Ska ha delat ledarskap

Enligt våra uppgifter vill Brynäs ha dig kvar?

– Jag kan väl säga så här, jag hör runt omkring att många vill det, men vad folk tycker och vill är en sak. Jag ser på jobbet som görs och ser också till vardagen här vad vi har att jobba med och mot och vad som ska komma framöver. 

Men du vill vara kvar?

– Jag vill jättegärna var kvar här, absolut, det sticker jag inte under stol med. Fortsätta jobbet, men jag förhåller mig bara till vad Brynäs vill.

Och källor säger till Sportbladet att även Ove Molin också ska ingå i ledarstaben.

Magnus Sundquist och Ove Molin.
Foto: BILDBYRÅN
Magnus Sundquist och Ove Molin.

Det mesta talar för att det blir ett så kallat delat ledarskap mellan Sundquist och Molin och att ledarstaben kompletteras med ytterligare ett namn. 

Molin har ikonstatus i Brynäs efter hela 18 säsonger i klubben och bland annat två SM-guld.

Fick sparken från Brynäs 2015

Den förre storspelare ingick i Brynäs tränarstab säsongen 2014/15 men fick sparken av dåvarande sportchefen Stefan Bengtzén, i samband med att huvudtränaren Tommy Jonsson fick gå.

Den tredje tränaren som fick sparken den gången var för övrigt Andreas Dackell. Nu talar allt för att Molin och Dackell återförenas i Brynäs kommande säsong. 

Det ser ut som det blir mycket hemvävt i Brynäs kommande säsong. 

Sportbladet har redan avslöjat att Michael Sundlöv är klubbens huvudspår att återvända som sportchef.

Publicerad:

LÄS VIDARE