NHL

Nyquist het på trejdmarknaden

Av: 

Per Bjurman

Foto: Paul Sancya / TT

HOCKEY

NEW YORK. Det var förstås inte det han fokuserade på själv, men likafullt stärkte Gustav Nyquist sina aktier inför den kommande trejd-racet med ett mål och en briljant assist på övertid när Detroit tog en liten skrällseger mot Toronto i natt.

– Jag hör och läser och får frågor om det där så jag är medveten om vad som sägs men jag kan inte spekulera i den frågan. Vi får se vad som händer, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern hemma i Little Caesars Arena.

Åtskilliga svenskar är föremål för rykten och surr inför trade deadline om drygt tre veckor, men allra mest intresse väcker Gustav Nyquist.

Han har haft en förträfflig säsong men Detroit Red Wings är i praktiken avhängda och hans kontrakt går ut i sommar, så han skulle bli en perfekt ”rental” på högerkant hos åtskilliga utmanare i slutspelet.

New York Islanders, Nashville Predators, Dallas Stars och San Jose Sharks är bara några lag som nämnts.

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga, svarar ”Gus” när ämnet kommer upp efter nattens seger mot Toronto.

– Jag hör och läser och får frågor om det där så jag är medveten om vad som sägs men jag kan inte spekulera i den frågan. Det är tre veckor kvar och vi får se vad som händer.

”Otroligt skönt”

Nå, de som är sugna på den 29-årige skåningen blev inte mindre intresserade efter Toronto-matchen. Han gjorde ett mål under ordinarie matchtid och stod sedan för en alldeles galant framspelning till Danny DeKeysers övertidsmål.

– Det var första matchen på ett tag, men jag tycker att vi allihop hade rätt bra energi, framförallt faktiskt i början, fortsätter Gustav, som själv tillbringade All Star-uppehållet på Bahamas.

– Det känns bra att få börja med en vinst när man kommer tillbaka på det här sättet. Särskilt mot Toronto. Det är alltid otroligt skönt att slå dem.

Med två mål och en assist nådde Patrick Kane milstolpen 900 poäng när hans Chicago sänkte Sabres i hemstaden Buffalo i natt.

– Jag hade hoppats få det överstökat innan uppehållet, men det blev väldigt lyckat att det skedde här, med många vänner på läktarna. Det känns speciellt, säger han till nhl.com.

Svensktrion Marcus Krüger, Erik Gustafsson och Gustav Forsling bidrog alla tre med varsin assist.

Det hade bara gått några timmar sedan Pittsburgh trejdade till sig Nick Bjugstad och Jared McCann från Florida, men både fanns på isen i sina nya tröjor när nattens hemmamatch mot Florida började – och de fick omedelbart veta inte bara hur det känns att vinna som pingvin (med 5-3); Bjugstad stod för en assist också, till ett mål signerat Bryan Rust,.

– Man kan inte ens hitta på sånt här. Vi kliver in i nytt rum fullt av lysande hockeyspelare, vi har till och med våra gamla Panthers-trunkar med oss, och så är det bara att gå ut och spela. Jag kommer minnas det här resten av livet, säger han till nhl.com.

Målvakten (!) Anders Nilsson hade en assist för Ottawa.

Carolina slog Vegas med 5-2 hemma i Raleigh och hakar därmed på i streckracet på allvar.

De ligger nu på platsen precis nedanför sista wild card-platsen och har, precis som Buffalo, tre poäng upp till Columbus.

– Vi har börjat tro på oss själva igen, men måste fortsätta så här varje kväll nu, säger målskytten Sebastian Aho.

Dallas försvarade sin position ovanför väst-strecket med en 3-1-seger hemma mot Minnesota. Tyler Seguin gjorde två av målen och Mattias Janmark spelade fram till ett av dem.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

SUPERENKÄT: Han är överlägset bäst i NHL – enligt spelarna själva

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Detroit Red Wings

Gustav Nyquist