Zibanejads första hattrick i Rangers

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Mika Zibanejad är så het att han värmer upp hela köldskadade New York.

I natt avgjorde han Rangers bortaderby mot New Jersey med en rasande snygg fint precis framför kassen – och fullbordade i samma ögonblick sitt första hattrick sedan han kom till Manhattan.

– Det var såklart kul, men jag tackar kedjan jag bildar med Mats Zuccarello och Chris Kreider. Vi är heta alla tre och har väldigt roligt ihop på isen, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern

Mitt under den kallaste vargavintern New York upplevt på år och dag är Mika Zibanejad, passande nog, glödhet. 

Han sprutade in mål redan innan All Star-uppehållet och lyckades uppenbarligen konservera formen under den snabba Sverige-semester han hann med när lagkamraten Henrik Lundqvist och de andra hade sin fest i San Jose.

Den 25-årige stockholmaren höjde temperaturen med dussintals grader när Rangers i natt korsade Hudson-floden för säsongens första möte med klassiska rivalen Devils. Han stod alltså för ett hattrick – det andra i NHL-karriären men det första sedan han kom till New York 2016 – och det var genom att sätta avgörande 4-3 på Keith Kincaid han fullbordade den triumfen.

– Well, vädret var ungefär detsamma hemma i Sverige så det är inte så stor skillnad för mig. Det kanske förklarar det här, skojar Mika när vi når honom efteråt.

Han fortsätter:

– Det är såklart kul att vara med och bidra på det sättet, i synnerhet när vi vinner. men jag tackar kedjan jag bildar med Mats Zuccarello och Chris Kreider. Vi är heta alla tre, använder varandras styrkor och har väldigt roligt ihop på isen.

”Lysande blick”

Ja, Zuccarello slog några häpnadsväckande mackor till sin svenske kedjekamrat i The rock – inklusive till det galanta avgörandet fyra och en halv minut före slutsignalen.

– Han skyddar pucken så bra, slår sin kille en-mot-en och hittar alltid passningarna. För mig och Kreider gäller det bara att se till att vara öppna, då hittar han oss med passningarna. Sån lysande blick har ”Zuke”.

Nå, det var inga fel på finten Mika – som för övrigt också hade assist på fjärde målet – avgjorde med heller.

– Jag fick nästan lite halvpanik där, jag trodde jag att jag hade kommit för nära målet. Men jag lyckades få pucken över keeperns benskydd. Det är en variant jag testat några gånger och ja, nu fungerade den, säger han.

Med sina tre mål nådde ex-djurgårdaren för övrigt 19 fullträffar – och har, med 32 matcher kvar, personbästat a 27 inom räckhåll. Han blev dessutom den blott andra Rangers-spelaren i historien efter Rod Gilbert att göra fyra matchavgörande mål inom loppet av fem matcher.

– Jag säger det igen, det handlar om kemin i vår kedja. Jag har spelat med bra killar förr utan att få till det på samma satt, men just vi tre passar varandra väldigt väl.

Marcus Johansson gjorde ett av Devils mål och hade assist på ytterligare ett.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!