Svensk talang i vilt slagsmål

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Förre Frölundamålvakten Robin Lehner en snackis i Nordamerika

Foto: Youtube.com

En svensk junior har blivit en snackis i Nordamerika.

Förre Frölundamålvakten Robin Lehner, 18, hamnade natten till söndagen i ett hett rallarslagsmål med motståndarmålvakten Ramis Sadikov.

Målvaktslöftet Robin Lehner draftades av Ottawa Senators i somras, fick under försäsongen spela två matcher med NHL-laget, och huserar nu i Soo Greyhounds i juniorligan OHL.

Mot Erie Otters, natten till söndagen svensk tid, hamnade Lehner i hetluften på allvar.

15.16 in på första perioden, vid ställningen 2–0 till Greyhounds, utbröt ett jätteslagsmål mellan lagen och Robin Lehner tvekade inte att utmana ryske motståndarmålvakten Ramis Sadikov.

Bröt trist svit

Lehner och Sadikov möttes i mittcirkeln och började veva för fullt. Slagsmålet, med flera hårda träffar, pågick i nästan en minut och till slut särade linjedomarna på bråkmakarna, som båda fick matchstraff. Inga avstängningar är att vänta eftersom det var så kallade ”game misconduct”.

I OHL har Lehner annars spelat hyfsat och haft 93,0 i räddningsprocent på sina nio matcher, men Greyhounds har haft det tungt på slutet och inte vunnit på fem matcher i rad.

Men mot Otters bröts sviten och Greyhounds kunde vinna med 5–1 inför 3 602 åskådare i Tullio Arena efter att Bryce O'Hagan ersatt Lehner på ett övertygande sätt.

Publicerad: