Hockey

Bajen bäst i stan

Av: 

Oskar Månsson

HOCKEY

Boustedt: ”Så här ser det alltid ut när vi spelar”

Titta på bilderna. 4 220 åskådare. Som sjunger, dansar och firar att Bajen Fans Hockey vunnit – division fyra.

– Så här ser det alltid ut. Det är fest när vi spelar, säger tränaren Tommy Boustedt med ett stort leende.

Färgerna är de samma. Supportrarna de samma. Sångerna de samma. Det finns bara en skillnad – det är inte Hammarby som spelar.

– Men vi har den unika Hammarbykänslan kvar, säger Tommy Boustedt, landslagschef för Svenska Ishockeyförbundet – och tränare för Bajen Fans Hockey.

Klubben grundades av supportrar till Hammarby Hockey efter att den gamla föreningen, med åtta SM-titlar i bagaget, gått i konkurs i våras. Truppen består av flera gamla Hammarbyspelare, med betoning på gamla.

”Som att köra formel 1”

– Det är lite Rekordmagasinet över det hela, säger Janne Lindberg, 52, som spelade i Hammarby 1975–85 och har klubbens målrekord genom alla tider med 198 fullträffar. Därefter blaev det veteranhockey för målkungen. I 23 år.

– Det var tufft att ställa om. Som att köra Formel 1 istället för Folkvagn. Men det har gått bra för oss.

Seriesegern säkrad

Nog har det gått bra för Bajen Fans. Gårdagens avslutningsmatch mot Flemingsberg var betydelselös: seriesegern i division 4 Västra säkrades redan för två veckor sedan. Men hemmalaget gjorde vad de skulle och vann med 7–1 trots ett tidigt underläge. Den ständigt sjungande publiken var i fullständig extas.

–  Så här ser det alltid ut. Det är fest när vi spelar, säger Boustedt, som drar den ena anekdoten efter den andra från säsongen.

– När vi mötte Örby på Kärrtorps utomhusrink var det helt vansinnigt. Vi hade 1500 supportrar på plats med bengaler och grejer. Det tog en kvart innan dimman försvann så att matchen kunde börja.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!