SHL Svenska hockeyligan

Brynäs under slutspelsstrecket

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Sjätte raka förlusten kom i Göteborg

Gurgel i slutskedet av matchen.
Gurgel i slutskedet av matchen.

Utvisningar och en glödhet amerikan.

Det sänkte Brynäs borta mot Frölunda.

Efter 4–1-förlusten är hotet om kvalserien nu i allra högsta grad verkligt.

– Vi ser varje match som en möjlighet, säger tränaren Niklas Czarnecki till Canal Plus.

Brynäs kom till Göteborg med rejält med motivation nedpackat i hockeytrunkarna. För medan göteborgarna jagar en fjärdeplats för att få hemmafördel i slutspelet så slåss Gävle-laget för att gå till slutspel i elitserien och på samma gång för att slippa spel i kvalserien. Men nu kom sjätte raka förlusten för laget som ledde serien i början av säsongen. Brynäs gjorde en godkänd match, men Johan Holmqvist storspelade i hemma-målet och laget var dessutom alldeles för ineffektiva.

– Att vi inte gör mål på chanserna vi skapar. Jag är nöjd med antalet kvalificerde chanser vi skapar här i Scandinavium i kväll, säger tränaren Niklas Czarnecki till Canal Plus på frågan om varför Brynäs förlorade.

Enkla mål

Frölunda fick enkelt göra både 1–0 och 2–0 i numerärt överläge, det första i spel sex mot fem på grund av en avvaktande utvisning. Erik Karlssons två rätt lösa skott hittade in bakom Jacob Markström, det andra med hjälp av en styrning av Tomi Kallio.

– Det var väl inte mitt hårdaste skott, säger JVM-backen till Canal Plus.

Det var ställningen efter den första perioden. Det fortsatte likadant i andra perioden när John Pohl gjorde 3–0 i powerplay. Brynäs hade en bra period strax efter den tidiga reducering genom Daniel Widing, men efter slarv i egen zon kunde Frölunda kontra och Pohl skjuta sitt andra mål och avgöra matchen.

– Det var kul. Jag får några riktigt bra passningar och jag hade tur att göra ett par mål, säger amerikanen till Canal Plus.

Czarnecki nöjd

Frölunda jagar vidare i kampen mot fjärdeplatsen. Brynäs är nu för första gången under säsongen under slutspelsstrecket. Ändå var tränaren Niklas Czarnecki nöjd.

– Vi följer vår spelstrategi och både första och andra perioden är riktigt bra genomförda. Jag hade önskat att vi hade kunnat sätta lite större press på dem i tredje perioden då de fick försvara sig lite för enkelt, säger han.

Nu handlar det om att få laget att glömma alla förluster menar Czarnecki som koncentrerar sig på att stärka laget mentalt.

– Vi har strukit alla omgångar och ser varje match som en möjlighet och det är så vi tar oss an varje match.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan