SHL Svenska hockeyligan

Skellefteå nollat för andra matchen i rad

Av: 

Johannes Hägglund

HOCKEY

LINKÖPING. Över 130 minuter.

Så länge sedan är det Skellefteå senast gjorde mål.

– Noll mål på två matcher. Det är inte riktigt där vi vill vara, säger Skellefteåtränaren Bert Robertsson efter 0-2-förlusten mot Linköping.

Att offensivt starka Skellefteå lämnar en match mållöst är ovanligt, men de gjorde det mot HV71 i lördags och historien upprepade sig mot Linköping.

– Självklart vill vi göra mål och vinna, men ibland är det så här. Vi hade många chanser, men det ville sig inte, säger forwarden Bud Holloway.

Skellefteå har nu varit utan mål i 130 minuter och 44 sekunder. Senast västerbottningarna gick mållösa från två raka matcher var drygt fem år sedan, i början av säsongen 2012/13, enligt domarna.se på Twitter.

– Vi gör noll mål på två matcher. Det är inte riktigt där vi vill vara. Klart att motståndarna har identifierat en stark offensiv och de är villiga att försvara sig hårt. Det är något vi måste bryta igenom om vi ska vara framgångsrika över tid, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson.

Är du orolig?

– Inte med tanke på hur spelet ser ut. Vi är på bortaplan och jag tycker vi för spelet. De försvarar sig heroiskt och är villiga att blocka skott med livet som insats. Något man ändå måste ge dem, säger Robertsson.

Skellefteå sköt sammanlagt 34 skott, men Linköpings målvakt Jonas ”Monstret” Gustavsson räddade samtliga – och det är inte första gången han nollar Skellefteå. Senast 33-åringen mötte västerbottningarna var i slutspelet 2009 och då spikade Gustavsson igen i tre av fyra matcher.

– Det var evigheter sedan, men sista matchen vann vi med 3-2 efter sudden om jag minns rätt. Jag vet inte ens om det är någon kvar i deras lag sedan den tiden, säger Gustavsson och fortsätter:

– Men det kändes bra i dag och laget gör en bra insats framför mig.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Skellefteå AIK

Jonas Gustavsson

Derek Roy

Dan Tangnes

Bert Robertsson