Linköpings HC

Slagsmål på SHL-lagets träning

Av: 

Johannes Hägglund

HOCKEY

Sundh och Little rök ihop: ”Jag tycker det är bra”

Broc Little rök ihop med Oscar Sundh.

Broc Little rök ihop med Oscar Sundh.

LINKÖPING. LHC har två raka förluster efter landslagsuppehållet och under fredags träning hettade det till rejält.

Enligt Corren utbröt slagsmål mellan Oscar Sundh och skyttekungen Broc Little.

– Jag tycker det är bra. Det är ett sundhets- och friskhetstecken att det blir heta tag, säger lagets assisterande tränare Dan Tangnes till tidningen.

Linköping har tre raka förluster i SHL.

Innan uppehållet förlorade östgötarna mot Modo och i veckan har de förlorat både mot Luleå och Brynäs. I morgon tar LHC emot Örebro i en viktig match på hemmaplan och på dagens träning hettade det till rejält.

Under den sista övningen, spel tre mot två framför mål, utbröt det ett slagsmål mellan SHL:s skyttekung Broc Little och Oscar Sundh.

”Ett sundhetstecken”

Enligt Corren ”for handskar, klubbor och hjälmar i luften”.

– Jag tycker det är bra. Vi gjorde ett medvetet val av övningar i dag för att få upp aggressiviteten och ibland behövs det inte mycket för att bägaren ska rinna över, säger lagets assisterande tränaren Dan Tangnes till Corren.

Tangnes fortsätter:

– Vi ville få in övningar med många tävlingssituationer där vi skulle visa varandra att vi inte är nöjda med att ha förlorat på slutet. Alla måste visa varandra att man vill vinna sin kampsituation varje gång och sådana där grejer kan det komma ut mycket av. Det är ett sundhets- och friskhetstecken att det blir heta tag, men det rinner av efter bara tio sekunder och sen är allt lugnt igen, säger Tangnes.

”Kunde hålla oss kalla”

Så här säger lagets assisterade lagkapten Jonas Junland om slagsmålet:

– Oscar och Broc är känslomänniskor så det är klart att det kan rinna över ibland, men vi är alla lagkamrater så när man går in i omklädningsrummet är alla kompisar igen. Jag hade några tuffa fighter med "Salle" (Johannes Salmonsson) på dagens träning och vi skojade om att vi lyckades hålla oss kalla. Men Broc och Oscar kunde inte det, säger Junland till Corren.

Linköping ligger för tillfället sexa i tabellen med sina 72 poäng, två poäng bakom morgondagens motståndare Örebro.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Linköpings HC