Ishockey

Berglund: "Fick panik när jag såg såret"

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

En skridsko skar upp handleden på Karlskogas Calle Berglund.

Nu berättar han själv om paniken och konsekvenserna av skräckskadan.

– Jag kommer aldrig mer ha känsel i lillfingret och delar av ringfingret, säger han.

En knuff på Karlskronas Mikael Kurki och sen gick allt väldigt från en helt vanlig matchsituation till panik för Karlskogas Calle Berglund.

– Jag känner direkt att hans häl träffar mig på handleden och att det var en ordentlig smäll. När jag tittade upp så sprutade det blod och jag såg hur handleden var helt öppen, säger Karlskogaforwarden som precis kommit hem från Örebro sjukhus där han opererade sig sent i går kväll.

”Det var panik”

Han berättar att känslan på isen var en blandning av panik och fokus:

– Jag har sett videoklipp på andra spelare som gjort det här och tänkte att jag måste till båset snabbt och stoppa blödningen. Det var panik, men jag insåg i paniken vad jag var tvungen att göra.

Han fördes först till akuten i Karlskrona, men i stället för handkirurgen i Malmö valde han att åka med laget till Örebro där det finns en handspecialist. Bussresan hem var tung.

– Jag var rätt däven, jag förstod tidigt att det inte skulle bli mer spel i år så jag var rätt down. Sen hade jag fått mycket smärtlindring så jag sov väl mest.

”Roligt partytricks”

Operationen i Örebro gick som planerat men Berglund kommer ändå få men för livet.

– Senorna till lillfingret och ringfingret var helt av och halv senan till långfingret var också av. Men sen är nervtrådarna till hela lillfingret och delar av ringfingret borta så jag kommer kommer aldrig mer ha känsel i lillfingret och delar av ringfingret, säger han.

Hur känns det att få sådana men?

– Nja det känns som att känsel i lillfingret kan man leva utan. Det kan nog bli ett roligt partytricks framöver.

Senorna ska läka ihop med gips och skena i nästan tre månader och han räknar med att vara tillbaka som vanligt till nästa säsong sätter igår. Men det är en klen tröst när kampen om SHL-platserna ska avgöras nu.

– Det är tufft mentalt att inte kunna vara med på det. Det är ju det värsta.

”Finns 20 andra krigare”

Kommer du orka vara med kring laget eller låser du in dig för dig själv nu?

– Ja du, jag har inte tänkt så mycket på det. Nu tror jag det är jobbigare att vara där men det är klart att jag kommer vara på med på något sätt.

Hur tror du det går då?

– Det finns 20 andra krigare i laget så vi är som gjorde för slutspelshockey så jag tror det finns stora möjligheter, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

Karlskoga

Calle Berglund

Hockeyallsvenskan