Timrå manifesterade mot kommunen

Publicerad 2015-01-19

Konkurshotet mot Timrå IK engagerar.

Ikväll höll supporterklubben en protestmanifestation mot kommunens nej till att köpa arenan.

Enligt Sundsvalls Tidning var cirka 1000 personer på plats.

På måndagskvällen samlades ett stort gäng rödklädda Timrå-supportrar och spelare på torget i Timrå för en protestmanifestation mot kommunen. I folkmassan fanns bland annat spelare från både a-laget, juniorlaget och ungdomslag – trots att a-laget har match mot Mora i morgon.

– Jag tror att det känns i killarnas kropp och själ att detta är något som betyder mycket för dem, sade a-lagstränaren Roger Forsberg i Sundsvalls tidnings webbsändning.

Marsch mot kommunhuset

På en scen på torget höll supporterklubben ett par tal, där talarna än en gång poängterade att en konkurs för klubben skulle innebära stora konsekvenser för kommunen.

Efter talen gick marschen mot kommunhuset där folkmassan stannade till en andra gång för att ropa: "Vi är Timrå IK och vi ger aldrig upp".

Intresse av fastighetskungen

Strax innan manifestationen kom nyheten att fastighetskungen Stig Svedberg vill köpa ishallen för 29 miljoner, samma summa som klubben ville sälja den för till kommunen. Affären är dock inte klar än, men uppskattas av Bo Berggren, som jobbar på klubbens marknadsavdelning.

– Det vore väl fantastiskt om han gjorde det. Det skulle lösa alla våra problem. Då blir vi av med hallen och de skulder vi har, vi har inte råd att driva den själva. Han är en drivande kille, som kan göra mer än bara ishockey, säger han i Sundsvalls Tidnings sändning.

Följ ämnen i artikeln