Färjestad gör mångmiljonförlust

avSara Bratell

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter värvningarna – går back 5,4 miljoner kronor

Det är inga roliga siffror som Färjestad visar upp efter den gångna säsongen.

Efter klubbens många värvningar redovisar de minussiffror på 5,4 miljoner kronor.

– Vi fick en väldigt dålig start i fjol och fick göra ganska stora förändringar för att vända det hela, förklarar Håkan Loob.

Foto: PONTUS ORRE
Håkan Loob.

Färjestad fick en i det närmaste katastrofal start på fjolårets säsong. Efter 20 omgångar hade man endast sex vinster och i oktober fick ledningen lov att ingripa.

– Vi fick en väldigt dålig start och fick göra ganska stora ingrepp och förändringar. Det fanns ett behov att göra det med tanke på de placeringar vi hade, säger Håkan Loob, general manager för klubben.

Gör mångmiljonförlust

Värvningarna av spelare som Milan Gulaš gjorde att klubben tog sig hela vägen till en SM-final, där Skellefteå blev för svåra. Men satsningen gör också att klubben nu redovisar en förlust på hela 5,4 miljoner kronor. Dock ett väntat resultat, enligt Loob.

– Styrelsen tog ett klokt beslut i oktober när de bestämde att vi skulle göra en satsning på sporten för att rätta till saker och ting. Vi har haft en dålig trend med biljettförsäljningen de senaste åren, men har jobbat hela hösten och våren för en möjlig väg att hitta flexibla priser, säger han.

Hur ser ni på framtiden?

– Vi tycker att vi har hittat en bra färdriktning nu. Vi ser över alla kostnader och gör förändringar i spelartruppen som gör att laget kommer att bli mer effektivt, samtidigt som vi självklart vill fylla arenan i framtiden. Vi är på g, säger han.

Sedan slutet av april har Färjestad värvat inte mindre än nio nya namn. Samtidigt har tolv spelare lämnat klubben, bland annat Patrik "Peppe" Lundh, Ville Lajunen och Shawn Belle.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM