Taktiknycklarna bakom skrällsegern

HOCKEY

"Pissveka backar"

1 av 2

Leksand/Stockholm. "Pissveka backar, ängsliga och oroliga".

Efter Malmös skrällseger mot Leksand avslöjades de tre taktiska matchnycklarna på omklädningsrummets vägg.

– Jag vet inte om jag får prata om dem, säger Eric Himelfarb i Viasat.

Malmö snodde oväntat första matchen borta mot Leksand i direktkvalet till SHL efter att Brian Connellys självmål avgjort matchen.

– Det känns lite som när jag spelade i Rögle och Djurgården kom ner till kvalserien. De (Leksand) är vana att förlora, och vi tänker bara att vi ska hitta ett sätt att vinna, säger tvåmålsskytten Eric Himelfarb till Viasat.

När Viasat filmade inne i omklädningsrummet zoomade man också in på Malmös tre nyckelbudskap inför matchen. Det stod:

"Pissveka backar, ängsliga och oroliga. Hatar att bli tacklade".

"Långa anfall, rörelse. Upp till back, skott direkt. Trafik korsa".

"Ryno".

– Vi hade tagit ut tre nycklar, det var inte meningen att ni skulle se det. Men det var tre nycklar vi skulle jobba på. Ryno är ju Leksands etta, säger Malmös tränare Mats Lusth till Viasat.

”Rättvist att Malmö vinner”

Leksands målvakt Oscar Alsenfelt erkänner för Sportbladet att matchplanen att sätta press på defensiven fungerade.

– Ja, det var ett vinnande koncept för dem. Inte så att vi inte visste hur de skulle komma. Vi visste exakt hur de skulle spela och de gjorde exakt så som vi hade gått igenom. Ändå löser vi det kanske inte så bra som vi borde. Vi får titta lite extra på det för de kommer komma exakt likadant i nästa match, säger han och fortsätter:
– Tycker det är rättvist att Malmö vinner. I andra perioden tar de över totalt, känns inte som jag vilar en sekund. De är runt oss hela tiden. Tycker de är bättre i tredje också. Snöpligt, men jag tror inte på det där med otur och sånt. Ett resultat på grund av att vi inte kommer upp till vår nivå, säger Alsenfelt.

ARTIKELN HANDLAR OM