”Förväntar mig strängaste straffet i svensk hockey”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Experterna rasar efter överfallet

1 av 2

Rögles André Deveaux klubbade ner Västerås Per Helmersson på uppvärmningen.

Det brutala överfallet får Sportbladets experter att häpna.

”Det var det värsta jag har sett”, säger Sportbladets Tomas Ros.

Mats Wennerholm: ”Det här är det mest brutala överfall jag sett i svensk ishockey. På en uppvärmning dessutom. Nej, den här killen har gjort sitt i Sverige. Han får vara glad om han klarar sig undan allmänt åtal. Stäng av honom på livstid och skicka ett inbetalningskort på det saftigaste bötesbelopp som någonsin utdömts. Dess­utom förstörde han hela segerfesten för sitt eget Rögle nu när de gick upp.”

Johan Garpenlöv: ”Deveaux sista match i Sverige blir avancemang till SHL. Han kommer garanterat få en lååååång avstängning. Idiot.”

Hans Abrahamsson: ”Under den matchen kom det fram bilder på Rögleforwardens André Deveaux fruktansvärt fula yxhugg mot Per Helmersson under uppvärmningen i torsdags. Att bilderna inte kom fram tidigare gjorde att Deweaux kunde spela i kväll. Det borde inte ha fått hända.

Jag förväntar mig det strängaste straffet någonsin i svensk ishockey och jag utgår från att det här var det sista vi såg av kanadensaren i någon svensk klubb.”

Tomas Ros: ”Jag är förstummad. Det var det värsta jag har sett.”

Stefan Alfelt: ”Det är en sinnessjuk attack av Deveaux som måste innebära att han aldrig mer kommer att spela ishockey i Sverige. Han har en rekordlång avstängning att vänta och förmodligen blir det även ett åtal för misshandel.

Som ishockeyspelare på elitnivå medger man att man kan utsättas för ett visst våld som ska bedömas av idrottens egna regler, men det gäller enbart under matchtid och inte under uppvärmning. Det som André Deveaux gör är en brottslig handling som bör prövas av domstol oavsett vad idrotten dömer ut för straff.

Jag blev besvärad av hans uppenbara lögner efter matchen i Ängelholm när han på direkta frågor hävdade att i princip ingenting hade hänt och att han absolut inte var den som startade bråket. Hans attityd var lik en förhärdad brottslings som ljuger till han är överbevisad utom allt rimligt tvivel. Vilket André Deveaux nu är efter den här filmen. Jag hoppas att vi aldrig mer får se honom på en ishockeyrink.”

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM