Eriksson skällde ut lagkamraterna

avJonathan Berntsson

Dundrade i omklädningsrummet

1 av 2 | Foto: C MORE

Inför sista perioden dunkade Joakim Eriksson klubban i bänken i omklädningsrummet och försökte väcka sina lagkamrater med en rejäl utskällning.

– No fucking more excuses, skrek han.

Men det hjälpte inte, Djurgårdens säsong är över.

Förlust i andra play in-mötet med Luleå skulle betyda att säsongen var över för Djurgården.

Då tog gästerna ledningen med 2–0 på bara några minuter – och efter första perioden sågade tränaren Hans Särkijärvi sitt lag.

– Vi gör ingenting rätt, vi är inte påkopplade, vi jobbar inte gemensamt. Det är fan dags att börja nu, sa han i C More.

Andra perioden var intensiv och Djurgården reducerade, men inför tredje var läget ändå pressat. Då tog lagkaptenen Joakim Eriksson ton.

Fullständigt rasande

Inför C Mores kameror stod han för en rejäl utskällning av lagkamraterna på engelska. Eriksson gick runt i omklädningsrummet och visade tydligt vad han tyckte om lagets prestation.

Han var fullständigt rasande, slog klubban i bänken och skrek med full styrka:

– This team together now, last period now. Like the last five minutes, whole fucking 20 minutes now. I want to see it from everyone.

– No fucking more excuses.

"Kan vara stolta"

Djurgården ryckte också upp sig och hade kvitteringslägen, men när Johan Forsberg tryckte in 3–1 i slutet var säsongen slut.

Luleå knep kvartsfinalplatsen.

– Vi kan konstatera att de är ett bättre lag. Vi räckte inte till och är lite klena på en del håll i vårt lagbygge. Vi började i april-maj att bygga ett slagkraftigt lag och jag tycker ändå vi ska vara nöjda över säsongen, säger Hans Särkijärvi.

ARTIKELN HANDLAR OM