Malmös säsong lever efter straffrysare

avAnna Lindbäck

1 av 2

Karlskoga. Liket lever, Malmö.

Men när straffläggningen skulle avgöras så satt sportchefen Patrik Sylvegård och gömde sig i omklädningsrummet.

– Det var en nervpärs. Jag satt och lyssnade på Kentas "Just i dag är jag stark" istället, säger han.

Sista omgången på fredag kommer att bli en nagelbitare. Efter seger med 3-2 på straffar för Malmö mot Bik Karlskoga i går så lever hoppet för skåningarna. Men det gäller att man får resultat med sig för att ha chans att nå direktkval till SHL.

Gårdagens drama var en svettig nervpärs. Fråga bara Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

– Jag har gett upp ett par gånger i den här serien, det var riktigt tufft. Jag satt med Ipaden i örat och lyssnade på Kentas "Just i dag är jag stark" i omklädningsrummet i stället. Jag visste inte vad som hade hänt förrän spelarna kom in och jublade. Jag pallade inte att se straffarna samtidigt som jag hoppades att det skulle ge lite tur att jag inte var med där ute, säger Sylvegård.

"Mycket känslor"

Under matchen pendlade Sylvegård mellan hopp och förtvivlan. Den första perioden spenderade han på ståplats med den ditresta Malmöklacken. Inför tredje perioden så gjorde han tränarna i båset sällskap – för att sedan förpassa sig själv till omklädningsrummet när det var dags för straffläggning.

– Jag tog klivet ner i båset i tredje för att jag ville ge tränarna information om andra resultat hela tiden. Nu kan jag säga att jag är lite trött, faktiskt. Det var många tankar. Mycket känslor.

Han fortsätter:

– Vi har rest oss, så känns det. Nu gäller det att vi vinner mot Mora på fredag samtidigt som Rögle måste vinna över Björklöven. Vi har fem poäng nu och vi kan få åtta poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM