Jagr målskytt för nya klubben

Publicerad 2015-03-02

NEW YORK. Han behövde bara en match på sig.

Sedan var Jaromir Jagr hemmastadd i Florida – och såg i nattens derby mot Tampa till att sig upp på delad femteplats i tidernas målliga med karriärens 717:e fullträff.

– Men jag ser inte till min egen målproduktion nu. Jag är här för att hjälpa Florida ta sig till slutspel, säger den tjeckiske legendaren efter 4-3-segern.

Jaromir Jagr – som ju trejdades från New Jersey till Florida tidigare i veckan – gjorde inget större väsen av sig i sin debut för nya laget i går natt.

Men efter ytterligare ett dygn var den 43-årige superstjärnan tydligen acklimatiserad, för i nattens hemmamatch mot Tampa stod han för desto mer grannlåt.

Först gjorde han 1-0 i mitten av första perioden – och knäckte därmed en nio matcher lång måltorka.

Sedan spelade han fram hälften så gamle kedjekamraten Aleksander Barkov i början av andra perioden.

– Men jag ser inte till min egen målproduktion nu. Jag är här för att hjälpa Florida ta sig till slutspel, eller åtminstone så nära som möjligt, säger Jagr till nhl.com.

– Det är nitton matcher kvar och det kommer bli spännande. Kan vi spela som ikväll och igår tror jag mycket på det här.

Målet var alltså tjeckens 717:e i NHL-karriären och därmed delar han från och med femteplatsen i alla tiders målliga med Phil Esposito.

– Jag har vid åtskilliga tillfällen det senaste året tittat på serien mellan Sovjet och Kanada från 1972 och har fått en fördjupad respekt för Esposito. Han var den som verkligen gjorde skillnad där. Så det känns som en stor ära att tangera hans notering.

De enda i NHL-historien som gjort fler mål än Jagr är Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801), Brett Hull (741) och Marcel Dionne (731).

I Florida-derbyt i natt svarade för övrigt Anton Strålman för en fin insats för Tampa.

Han gjorde själv ett mål och spelade fram till ytterligare ett.