Hedman målskytt – sänkte kompisen

HOCKEY

”Jag ber inte om ursäkt...”

NEW YORK. Anders Lindbäck gjorde sin debut i Buffalo Sabres kasse i natt.

Då var gode vännen Victor Hedman ofin nog att hänga en kasse på honom.

– Men ”Limpan” hade varit suverän och stoppat massor av chanser innan dess, så jag ber inte om ursäkt. Det kändes rätt gott, skrockar ”Vigge” när Sportbladet talar md honom efter 3-0-segern.

Det är nästan en månad sedan Buffalo trejdade Jhonas Enroth till Dallas i utbyte mot Anders Lindbäck, men först nu – efter att Sabres, som anses ”tanka” för att få så bra position som möjligt i sommarens draft, också skeppat iväg Michal Neuvirth till New York Islanders – får den gänglige gästriken alltså chansen att spela lite.

Men debuten mot gamla kompisarna i Tampa blev dock inte så jätterolig för ”Limpan”.

Komfortabel seger

Ligthning vann komfortabelt med 3-0 – och i andra perioden gjorde kompisen Victor Hedman, stiligt framspelad av Anton Strålman, mål på honom också.

– Jo, säger Hedman när vi når honom efteråt, jag fick in ett skott där. Men han hade var väldigt bra innan dess, särskilt med tanke på att han inte spelat på en  månad, och hindrade oss vid massor av chanser.

– Så jag känner mig inte så taskig och ber inte om ursäkt. Det kändes rätt gott, he he.

”Har mycket rutin”

Lightning, som krigar med Montreal och Detroit om topplaceringen i Atlantic-divisionen, kom också till spel med ett nytillskott i form av Braydon Coburn – backveteranen man trejdade till sig från Philadelphia innan måndagens deadline. Och efter att ha spelat en match med nye kollegan är Hedmans intryck att Florida-laget blivit starkare inför grundseriespurten.

– Absolut, han har mycket rutin och spelat många stora matcher i karriären och kommer betyda mycket för oss under kampen om hemmaplansfördel här på slutet, säger svensken.

■ ■ ■

Patrik Nemeths säsong påstod vara över när han redan i en av de första grundserieomgångarna i oktober åkte på en otäck skärskada i en arm, men i natt gjorde den 23-årige Dallas-backen comeback – långt innan någon hade hoppats att han skulle vara återställd.

– Det har varit tufft, men också känts bra när jag märkt att saker och ting förbättrats och nu är det fantastiskt att vara tillbaka, sa han till klubbens hemsida innan nattens hemmamatch mot New York Islanders.

Det kändes antagligen rätt bra efteråt också, för Stars lyckades slå starka Islanders med 3-2 – efter ett övertidsmål den andra svenske Dallas-backen, John Klingberg, assisterade till.

■ ■ ■

New Jerseys hemmamatch mot Nashville hann inte mer än börja förrän Adam Larsson skrinnade upp i slottet och dunkade in 1-0.

Det var den unge backens tredje mål för säsongen – och det är hans bästa notering sedan han kom till NHL.

New Jersey vann till slut med 3-1, vilket betyder att Nashville plötsligt har förlorat fyra raka matcher och för första gången på hela säsongen upplever en riktig motgång.

– Det här händer alla lag och det är nu man lär sig vad man verkligen går för, säger veteranen Mike Fisher till nhl.com

■ ■ ■

Mikael Backlund gjorde sitt sjunde mål för säsongen när Calgary tog en bortaseger, på övertid, mot Philadelphia i natt.

■ ■ ■

Ottawa lyckades inte förlänga sin fina segersvit i nattens bortamöte med Minnesota, men tog i alla fall en poäng i det som till slut blev förlust på straffar (3-2).

Mika Zibanejad, som varit utmärkt på slutet, prickade in säsongens 16:e mål och Erik Karlsson, tvåan i backarnas poängliga, stod för en assist.

ARTIKELN HANDLAR OM