Abrahamsson: Blir en glödhet serie

HOCKEY

Luleå ställs mot Djurgården – mer bensin på en eld som fortfarande glöder.

Jag har ingen aning om hur det slutar.

Jag vet bara att det blir en glödhet matchserie.

Frågar ni mig är play in en dålig idé. Men det är som den förre finansministern Kjell-Olof Feldt en gång i tiden sa om de utskällda löntagarfonderna: ”det är ett jävla skit, men nu har vi baxat dem ända hit.

Känslan med play in är densamma. Nu finns det och då gäller det att gilla läget. Och ingen kan i alla fall klaga på förutsättningarna.

Färjestad och Brynäs har en lång rivalitet som byggts upp genom åren. För att inte tala om Luleå och Djurgården.

Tacklingen på Fernholm

Med bara tio sekunder kvar av det mållösa mötet med Brynäs på Hovet gjorde Djurgårdens Simon Gysbers målet som säkrade en niondeplats och ett nytt möte med Luleå

Där vimlar det av klassiska uppgörelser mellan lagen. The Big Brawl för femton år sedan då alla slogs med alla. Vi minns den den glödheta kvartsfinalen 2011 då ett anmälningskrig startade mitt under matchserien. Djurgården var den gången på väg att hämta in ett 0–3-underläge men Luleå avgjorde i den sjunde matchen.

Den här säsongen har vi Johan Forsbergs tackling på Daniel Fernholm och diverse hämndaktioner från båda håll.

Tror inte det räcker

Känslan har under en längre tid varit att Djurgårdens energi är på väg att sina. Nykomlingen har sett till spelarmaterial, och skador under säsongen, gjort mer än vad någon kan begära. Djurgården bör få tillbaka några nyckelspelare till på lördag, men jag tror ändå inte att det räcker.

Luleå har lagdel för lagdel ett bättre material.

Annars vet jag inte riktigt var jag har Luleå, det har verkligen gått upp och ner under säsongen. I kväll tog de i alla fall en tung seger i Karlstad. Luleå är tunga att möta och känslan är att det här laget passar väldigt bra i täta slutspelsmatcher.

Tips: 2-1 till Luleå