Jagade kvittering – med för många spelare

Publicerad 2015-01-28

GÖTEBORG. Fem gånger så mycket speltid som tidigare för Donald Brashear, 43.

Men ett felaktigt byte stoppade Modos poängchans.

– Båda coacherna skickade in var sin spelare, och det är emot reglerna, säger han om utvisningen.

Hypade värvningen Donald Brashear har gått från näst intill hyllad till starkt ifrågasatt i hockeysverige. Bara 1.11 minuters speltid i snitt inför matchen mot Frölunda, men i Scandinavium fick han betydligt fler chanser sedan Gustav Possler tvingats slänga in handduken på grund av magsjuka.

Totalt 5.43 minuters speltid, trots att han bara fick spela en sekund i den tredje perioden.

– Jag ville gärna spela vidare, när du väl startat så vill du aldrig sluta.

Visade klass

Ifrågasatt av både experter och supportrar, men när Brashear väl fick göra ett större antal byten så syntes hans hockeykunnande, tre-fyra hemmaspelare åkte i isen efter att de stött på den jättelike kanadensaren.

- Jag försökte göra det jag gör bäst, bidra med lite tacklingar, få igång mitt lag. Det kändes bra att få spela så mycket.

När Per-Erik Johnsson gick ner på tre femmor i den tredje perioden bänkades Brashear, och när han väl skulle få chansen i slutminuterna så åkte åkte han in tillsammans med ytterligare en  Modospelare när Linus Ullmark lämnade målet.

- Det är ett missförstånd. Två coacher säger till var sin spelare att hoppa in, och då är vi plötsligt sju man på isen.

Hoppas på mer speltid

Modo hade då gått från 1-4 till 3-4 och pressade på för en kvittering. Men i och med utvisningen försvann alla chanser till poäng.

- Men jag vill inte skylla på någon, ibland görs det misstag på bänken, ibland görs det misstag på isen. Det går snabbt och ibland blir det fel.

Trodde du att du skulle få så här lite speltid när du kom till Modo?

- Nja. I vissa matcher trodde jag att det skulle bli mer spel för mig. Men nu på slutet har jag spelat mer, så kanske har coacherna bestämt sig för att göra något annorlunda. Men jag tittar inte så mycket på min speltid, när jag väl får chansen så tänker jag göra så mycket jag kan.

Följ ämnen i artikeln