Gör comeback – efter hjärnhinneinflammation

HOCKEY

Jättetalangen tillbaka på isen efter fem månader

Foto: Tim Bozon.

I mars drabbades Tim Bozon, 20, av hjärnhinneinflammation.

Ishockeytalangens tillstånd var så allvarligt att han försattes i konstgjord koma – nu har han gjort comeback i en U23-turnering.

– Jag kunde inte gjort det utan allt stöd, säger han.

För fem månader sedan fördes Frankrikes lovande landslagslöfte Tim Bozon, 20, akut till sjukhus. Där konstaterade läkarna att 20-åringen, som draftades som nummer 64 av Montreal Canadiens 2012, hade drabbats av hjärnhinneinflammation. Han svävade mellan liv och död och försattes snart i konstgjord koma.

Tillbaka på isen

Efter att ha kämpat sig tillbaka under hela våren och sommaren har belöningen till slut kommit. I en turnering i Tjeckien i helgen representerade han det franska U23-laget, till åskådarnas stora jubel.

– Det känns väldigt bra att gå på is tillsammans med landslaget efter allt jag har gått igenom de senaste månaderna, säger han enligt Journal Dequebec.

– Jag är kanske inte 100 procent fit nu, men i alla fall 80, säger han enligt Blick.

På twitter passar han på att tacka alla som har hjälpt honom.

”Stor dag för mig, min familj och alla mina vänner eftersom jag är tillbaka för att spela min allra första match sedan 28 februari. Tack till alla som har hjälpt mig, jag kunde inte gjort det här utan ert stöd. Känslosam och stolt”, skriver han.

Proffskarriär i Kanada väntar

Bozon, som är son till den förre St Louis Blues-spelaren Philippe Bozon, väntas spela med Canadians farmarlag Hamilton Bulldogs nästa säsong. Om några veckor ska han iväg på träningsläger med klubben.

– Det är väldigt svårt att spela i NHL och jag måste fortsätta att kämpa hårt. Men jag är realistisk. Mitt mål, som jag satte för längesedan, är att först spela med Hamilton Bulldogs i den amerikanska ligan nästa säsong, säger han.

Förra säsongen stod Bozon för 69 poäng på 63 matcher i juniorligan WHL.