Rysarkamp efter Leksands tavlor

Av: Jonathan Berntsson, Lukas Sahlin

Publicerad:
Uppdaterad:

Bottenstriden tätnar: "Mindre och mindre tid kvar"

1 av 2

Örnsköldsvik/Stockholm. På väg mot blytung seger i jumbomötet med Modo.

Då sänktes Leksand av tavlorna i sista perioden.

– Det blir mindre och mindre tid att rädda säsongen på, säger Leksands tränare Andreas Appelgren i C More.

Jumbon Modo mot nästjumbon Leksand. Tre poäng var med andra ord inte bara nödvändiga – de var livsviktiga. Inte minst för hemmalaget.

Modo hade nio pinnar upp till Brynäs på rätt sida strecket inför matchen och förlust hade kunnat vara den spik i kistan som skickade dem till spel om överlevnad.

Då började det på värsta möjliga sätt. Johan Ryno gjorde 1–0 till Leksand på en bökig situation och ett mål som upprörde Modo-fansen.

I andra var det mållöst – och Leksand såg ut att gå mot en mycket efterlängtad seger.

Misstagen kom

Då kom de så tunga misstagen.

Jonas Ahnelöv sköt och Joonas Nättinen styrde in kvitteringen på en puck som såg ut att segla in retfullt enkelt ovanför huvudet på Oscar Alsenfelt.

Joonas Lehtivuori fick öppen kasse och gjorde 2–1 – och sedan blev Linus Hulström stor syndabock.

Marcel Hossa lade pucken mot mål. Den var på väg utanför, men styrdes på Leksand-backens skridsko och det var 3–1. Fyran kom i öppen kasse och Modo hade vänt.

– Tro gör man alltid. Vi kände att det inte var långt ifrån och körde på. Vi fick någon puck som studsade rätt och det behöver man ibland, säger Modos Samuel Påhlsson till C More.

Skiljer sex poäng

Kampen om tiondeplatsen är nu stentuff.

Brynäs har 56 poäng, Leksand har 54, Modo 50.

– Det som talar för oss är att vi skapar målchanser och har lägena i matchena. Det är illa som det är, men ännu värre om vi inte skapat lägen, säger Andreas Appelgren till Sportbladet.

Det här var sjätte matchen i rad som hans lag bara mäktade med ett mål.

– Problemet just nu är som i början av tredje: att vi skapar chanser, kommer fri från egen blå, men skjuter rakt i näven på målvakten. Sedan kommer återigen ett självmål. Ett lag med taskigt självförtroende som får det emot sig, det tar väldigt hårt, säger Appelgren.

"Har det i egna händer"

Henrik Gradin, Modos assisterande tränare, var väl medveten om segerns betydelse.

– Vi har sex poäng upp till strecket och fyra till Leksand och måste vinna fler matcher än dem. Men det här var en livsviktig match, skulle vi haka på var det i dag. Vi har fortfarande saken i egna händer och det är det vi går för, säger han.

Publicerad: