SHL Svenska hockeyligan

Rönnberg efter förlusten: ”Starten kostar oss matchen”

avMattias Friberg

MALMÖ. Frölunda hade ingen supervändning att plocka fram i Skåne den här gången. I stället blev det de tre tidiga utvisningarna som gjorde att Malmö kunde kvittera till 2–2 i matcher.

– Vi är odisciplinerade och tar enkla utvisningar, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg efter 1–3-förlusten.

Frölunda drog på sig tre utvisningar under matchens fem första minuter. Malmö gjorde två powerplaymål och det satte tonen för kvartsfinal 4.

– Starten kostar oss matchen nånstans. Vi är odisciplinerade tycker jag. Det är solklara utvisningar. Det handlar inte om att nån har gnällt på domaren den här gången och satt press på honom. Det handlar om att vi är lite ivriga. Unga spelare som vill lite för mycket och tar några enkla utvisningar, säger Roger Rönnberg.

Frölunda var bättre spelmässigt från den andra perioden, men fick inte riktigt hål på Malmös försvarsspel.

– Vi tycker att vi har fler och fler bra minuter mot Malmö för varje match. Att vi tar andelar. Vi ser att Malmö har två målchanser mot oss på 60 minuter i spel fem mot fem. Riktigt så såg det inte ut senast vi var här. Då hade de två målchanser per byte i första perioden, säger Rönnberg och fortsätter:

– Vi har hittat ett sätt att spela som vi är trygga med. Från det behöver vi spetsa till vårt anfallsspel. Både powerplay och spelet i zon där vi tycker att vi blir lite för runda och för enkla att försvara sig mot. Det måste vi titta på till nästa match.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

ARTIKELN HANDLAR OM