Formstarkt Luleå slog serieledaren

Av: Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Fy fan vad skönt”

Inte ett mål på första tjugo omgångarna. Men mot Linköping slog Luleåforwarden Robin Lindqvist till och sänkte serieledarna.

– Fy fan vad skönt, det var på tiden, sade matchvinnaren efter 3–1-segern.

Foto: Alf Lindbergh

Robin Lindqvist har haft en tuff säsongsinledning offensivt. 21-åringen hade inför lördagens match mäktat med skrala noll mål och två assist under årets elitserie. Mot serieledarna Linköping spräckte defensivspecialisten sin målnolla.

Målet kom till i inledningen av den tredje perioden. Luleå hade spelat i numerärt överläge och inte lyckats prestera några heta chanser. Precis innan Linköpingsbacken Pekka Saravo kom in på isen dök en slumppuck upp mitt framför den storspelande målvakten Daniel Henriksson. Lindqvist grävde fram pucken i gröten framför mål och hittade in mellan benskydden på Henriksson.

Fjärde i rad

Målet betydde 2–1 för Luleå som växte med målet och vann med 3–1.

– Skönt att äntligen få in en puck, jag har inte direkt saknat chanser under säsongen, sade Lindqvist.

– Ett av de lösaste skotten jag har skjutit men otroligt härligt.

Målet var Daniel Henrikssons enda riktiga misstag i matchen. Den tidigare Luleåmålvakten höll långa stunder kvar sitt lag i matchen. Men han hade svårt att vara glad över sin egen insats när laget förlorade.

– 2–1-målet är jag inte nöjd med, jag vill inte skylla på otur men jag hade faktiskt det, sade han.

I och med segern tog Luleå sin fjärde raka seger. Laget är formstarkt och har tagit 16 av 18 poäng på de senaste sex hemmamatcherna. Laget har dessutom klivit upp från bottenträsket till en stabil mittenplacering av elitserien.

Linköping i ledning

– Vi spelar med ett härligt självförtroende just nu. På hemmaplan är vi starka och vi har en otrolig publik som ger oss extra styrka, sade matchvinnaren Robin Lindqvist.

Linköping behåller sin serieledning trots nederlaget.

– En väldigt tajt match. Luleå vann rättvist och de spelar med ett bra självförtroende, sade Daniel Henriksson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN